Még nem múlt el a veszély a Dunakanyarnál + videó

Rétvári Bence szerint már túl vagyunk a legnehezebb szakaszon, de nem lankadhat a figyelem.

2024. 09. 21. 17:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Úgy tűnik, hogy túl vagyunk a legnehezebb szakaszon, és már csak pár napig kell kitartani – jelentkezett be Rétvári Bence belügyi államtitkár Vácról közösségi oldalán megjelent új videóüzenetében.

– Elkezdett itt is apadni a víz szintje, és a Dunakanyar felsőbb részein is már látható mértékben apad a Duna.

Sikerült megfékeznünk ezt az árhullámot, ami 2013 óta a legnagyobb volt itt, a Dunakanyarban, és nem törte át a gátakat. Bízunk benne, hogy a következő napokban a figyelőszolgálat segítségével minden más veszélyt is el tudunk hárítani

– közölte a politikus, aki megköszönte a védekezésben részt vevők munkáját.

– Az elmúlt napokban példaértékű volt az az összefogás, amely a Dunakanyarra is jellemző volt. Itt lakók, civilek, távolabbról érkezők jól tudtak együttműködni a vízügyesekkel, a katonákkal, a katasztrófavédőkkel, a rendőrökkel, és így sikerült megóvnunk minden olyan részét a településeknek, amit meg akartunk óvni.

Így sikerült rohamtempóban, sokszor a katonák nagymértékű segítségével befejezni a gátak, védművek építését és megóvni a családokat a Dunakanyarban

– idézte fel Rétvári Bence.

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a veszély még nem múlt el, hiszen a víz visszavonulásának időszaka a folyamat veszélyes része. A védművek ellenőrzése folyamatos marad mindaddig, amíg az árvízvédelmi készültségi fokozatok egy bizonyos határ alá nem csökkennek, amikor már teljes biztonságban érezhetik magukat az emberek.

 

Borítókép: Árvízvédelem a Dunakanyarnál (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.