Megmártóztak az áradó Dunában a fiatalemberek a Lánchídnál, pedig mindig mondják, hogy nagyon nem kéne + fotók

A víz nem csak hideg és erős sodrású, van még egy nagyon komoly ok, amire rengetegen nem gondolnak.

Forrás: Budapestkörnyéke2024. 09. 21. 19:05
Árvíz - Az áradó Duna Budapestnél
Árvíz - Az áradó Duna Budapestnél Fotó: MTI/Kocsis Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken történt, hogy két fess fiatalember úgy döntött, hogy kipróbálják, milyen érzés az áradó Dunában úszkálni, azonban nem biztos, hogy ez jó ötlet volt. 

A Duna áramlatainak ugyanis áradás is nélkül is elég komoly hírük van, az áradó Duna azonban még veszélyesebb, ugyanis nagyobb a sodrása, emellett rendkívül sok szennyező anyagot tartalmaz – írja a Budapestkörnyéke. Nem csak az uszadékfák okozhatnak gondot, hanem a folyóba került szennyvíz miatt nagy a fertőzésveszély, 

nem véletlenül fertőtlenítik a rakpartokat áradás után. 

 

A kormány, a rendőrség, a katasztrófavédelem és a főpolgármester egyébként többször kérte az embereket, hogy most ne katasztrófaturistáskodjanak, ennek ellenére szombat délután a rakpart Margit és Árpád híd közötti részén rengeteg ember tobzódott, a Parlament irányába egyre sűrűsödött a tömeg. 

A portál azt írja, pénteken két fiatal fiú úgy gondolta, a Lánchídnál úszik egyet a Dunában; hogy eszükbe jutott-e, hogy a víz feltehetően elég hideg, illetve fertőző is lehet, arról nem tudni. Az esetről egyébként videó is készült, de azt az idő múlásával törölték. A fotók azonban megtekinthetők az alábbi bejegyzésben. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.