A baloldali váci polgármester buktatta le Magyar Péter újabb hazugságát

Az ellenzéki polgármester későn kért segítséget, ezért Vácon kettőzött erővel kell dolgozniuk a katasztrófavédelem munkatársainak, a katonáknak és az önkénteseknek.

2024. 09. 18. 17:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét az árvízi védekezést támadta Magyar Péter egy váci bejelentkezésében. A Tisza Párt elnöke azt állította, hogy csak 20-30 katona vesz részt az árvízvédelmi munkában Vácnál. Azonban a város ellenzéki polgármestere, Matkovich Ilona szerda reggel 100 segítő katonáról írt a Facebookon.

A polgármester asszony találkozott Magyarral is, akinek az alábbi videórészletben éppen azt magyarázta, hogy hamarosan végeznek a katonák, mert éjjel-nappal dolgoznak.

Egy másik videójában Matkovich bemutatta, hogy a honvédség egyenruhásai a homokzsákokat pakolják, láthatóan jóval többen a Magyar Péter által említett létszámnál.

Nem ez Magyar első hazugsága a védekezés kapcsán. Miközben hétfőn szintén a védekezést ellátó hatóságok felkészültségét támadta, vasárnap még egy Brüsszelbe írt levélben arról írt, hogy „a hatóságok készen állnak” a védekezésre.

 

 

Fontos információ a történtek megértéséhez, hogy helyi forrásaink szerint egyébként a liberális váci polgármester meglehetősen későn kapott észbe a védekezés során. Nagymaroson már gyakorlatilag állt a mobil gát, mire Matkovich hétfő reggel segítséget kért a Facebookon. Úgy értesültünk, hogy a későn kapcsoló polgármester egyből a katasztrófavédelemhez fordult, bízva abban, hogy ők majd behozzák a lemaradását és megszervezik a védekezést.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.