Nem lesz jó a Duna mentén kocsikázni, egyre több országos közutat kell lezárni idehaza az árvíz miatt

Az árhullám miatt több országos közúton is korlátozásokat vezetett be a Magyar Közút, a következő napokban elsősorban a Duna mentén számíthatnak további útlezárásokra a közlekedők – tájékoztatta a szervezet kedden az MTI-t.

Forrás: MTI2024. 09. 17. 14:24
Árvíz helyzet hétfőn Dunaalmáson (7)
Fotós: Flajsz Péter Gergő
24 Óra
Árvíz helyzet hétfő délelőtt Dunaalmáson. Fotó: Flajsz Peter
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felhívták a figyelmet, hogy Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Pest vármegyében nemcsak a Duna, hanem a mellékfolyók mentén is lesznek útlezárások az árvízi védekezés vagy az elöntött területek miatt.

Árvíz helyzet hétfőn Dunaalmáson (5)
Ilyen volt a helyzet hétfőn Dunaalmáson. Fotó: Flajsz Péter

A közútkezelő arra figyelmezteti a közlekedőket, hogy indulás előtt minden esetben tájékozódjanak az aktuális korlátozásokról és az útviszonyokról az Útinfom weboldalán.

Emlékeztettek rá, hogy az elmúlt napokban több, a Dunához közeli kerékpárútszakaszt, kompokhoz, révállomásokhoz vezető utat zártak le a forgalom elől Komárom-Esztergom és Pest vármegyében, illetve a vámosszabadi határátkelőhöz vezető szakaszon is teljes útzárat rendeltek el. A 11-es főút Komárom-Esztergom vármegyei részén is több helyen van érvényben teljes vagy félpályás korlátozás – jegyezték meg.

A korlátozásokat az autósok tartsák be, ne próbáljanak meg áthajtani, mert könnyen élet- és balesetveszélyes helyzetekbe kerülhetnek – figyelmeztetett a közútkezelő a közleményében.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.