Orbán Viktor a gáton: Nagyjából látunk előre három-négy napot

A miniszterelnök Visegrádon tartott terepszemlét.

2024. 09. 17. 10:29
ORBÁN Viktor
Visegrád, 2024. szeptember 16. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök a mobilgátak telepítését ellenőrizi Visegrádon 2024. szeptember 16-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Visegrádon járt kedd délelőtt Orbán Viktor, ahol találkozott többek közt Vitályos Eszter kormányszóvivővel, aki tájékoztatta a miniszterelnököt a jelenlegi árvízhelyzetről. 

– Két olyan kritikus szakasz van, az egyik Dunabogdány és Tahi között, a másik pedig Tahi és Leányfalu között, ahol nem tudjuk megoldani a védekezést helyi szinten, de a honvédséggel igen

– közölte a kormányszóvivő, jelezve, ezeken a szakaszokon volt olyan rész, ahol 2013-ban kétszázezer homokzsákot raktak le.

A kormányfő találkozott a védekezésben részt vevőkkel, valamint vízügyi szakemberekkel, akik arról tájékoztatták Orbán Viktort, hogy miután a Dunakanyarban tetőzik az árhullám, utána egy-másfél nap múlva tetőzik Budapesten.

– Nagyjából látunk előre három-négy napot. Mi a megérzés, hogy utána még jön utánpótlás az Alpokból vagy nem jön? – tette fel a kérdést a miniszterelnök, mire egy szakember azt felelte, nagy valószínűséggel fog jönni,

egy eléggé rendesen ellapuló árvízszint lesz, és nagyobb lesz a tartóssága most, mint 2013-ban.

A miniszterelnök a beszélgetés végén azzal köszönt el, hogy ha mégis baj volna, megtalálják.

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.