Ezek az intézkedések várhatók Orbán Viktor bejelentése alapján

Megduplázzák a gyerekek utáni adókedvezményt, jön a szakmunkáshitel és a kiterjedt digitális ügyintézés. Mindennek már a jövő évi költségvetésben meg kell jelennie.

2024. 09. 25. 16:54
ORBÁN Viktor
Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Európai versenyképesség, magyar gazdasági semlegesség című konferenciáján az NKE Ludovika főépületében, a Széchenyi-díszteremben 2024. szeptember 25-én. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tartott beszédében elmondta, hogy a gazdasági semlegesség lehet Magyarország jövője. Azt is ismertette, hogy mit vár a kormány a magyar gazdaságtól a közeljövőben, és azt is elmondta, mit tesznek a fejlődésért. Mint a miniszterelnök kifejtette, a 3-6 százalékos éves növekedési tartományban kell hosszabb távon helyet foglalnia Magyarországnak, 2026-ban pedig megcélozzák a sáv felső részét. 

Orbán Viktor szerint továbbra is külső tőkét kell bevonni a magyar gazdaságba, 

ugyanakkor folyamatosan csökkenteni kell a vállalkozói adókat, támogatni kell a kis- és középvállalkozásokat, tőkejuttatási programot kell felajánlani nekik.

A kormányfő bejelentette, hogy

a gyermekek után járó adókedvezményt meg kell duplázni.

Orbán Viktor kiemelte azt is, hogy

a jövőben hitelt kell nyújtani a szakmunkásoknak is, nem csak az egyetemistáknak.

A miniszterelnök szerint a gazdasági semlegesség csak akkor áll meg a lábán, ha nem maradunk ki a technológiai fősodorból, és modern technológiákra van szükség. Kijelentette: arra van szükség, hogy Magyarországon gyártsák a jövő autóját, itt készítsék a zöldenergia csúcstechnológiáit, itt legyen a legtöbb digitalizált okmány, és itt legyen a legkiterjedtebb a digitális ügyintézés egész Európában. 

Orbán Viktor azt is elmondta, hogy ezeknek a gazdasági intézkedéseknek már a jövő évi költségvetésben szerepelniük kell.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.