Orbán Viktor már Baján van, a Duna hamarosan ott is tetőzik

A Duna ma tetőzik a déli városban, még oda kell figyelni.

2024. 09. 23. 11:33
ORBÁN Viktor; KÁMÁNNÉ dr. BARI Bernadett; ZSIGÓ Róbert
Árvíz - Baján tartott árvízvédelmi ellenőrzést Orbán Viktor Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Készen állunk a következő órák védekezésére – tudatta Orbán Viktor miniszterelnök, aki Bajánál folytatta a védelmi ellenőrzési körútját, miután a Duna most ott tetőzik. A miniszterelnök Zsigó Róberttel, a térség országgyűlési képviselőjével és Kámánné Bari Bernadett megválasztott polgármesterrel közösen felügyelte a munkálatokat. Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke a távirati irodának úgy nyilatkozott, 

a kormányfő meghallgatta a vízügyi szakemberek jelentését, eszerint a Petőfi-szigeten 2800 méter hosszan kell védekezni. 

A védvonal egy részét a 2013-as árvíz után nem bontották el, így most kevesebb mint a felét kellett megépíteni. – Tűzoltók, önkormányzati dolgozók és sok önkéntes munkájának köszönhetően péntek estére megépült a hiányzó töltésszakasz, és az egész védmű fóliázása és homokzsákokkal való megerősítése is megtörtént – tudatta. 

A sziget különböző pontjain elhelyezték a további védekezéshez szükséges homokzsákokat, a munkagépek is a szigeten vannak, és készenlétben áll 130 tűzoltó is.

Folyamatos figyelőszolgálat 24 órában ellenőrzi a védművet. A miniszterelnök megállapodott az új polgármesterrel, hogy másfajta ideiglenes védművek helyett a jövőben mobilgátak védik majd Baja városát az árvizektől. 

ORBÁN Viktor; KÁMÁNNÉ dr. BARI Bernadett; ZSIGÓ Róbert
A miniszterelnök képben van a bajai helyzettel is. Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

 

A védművek ellenőrzése folyamatos

 

– Baján most tetőzik az árvíz. A védművek állnak, az ellenőrzésük folyamatos – közölte a miniszterelnök kedd délben a Duna menti városból. Orbán Viktor a közösségi oldalán közzétett bejegyzésében leszögezte: Baja meg fogja csinálni! 

 

 

A kormányfő a hétfő reggeli árvízinfón felhívta a figyelmet arra, Baján délben tetőzik az árhullám, az apadás pedig gyorsabb ütemben zajlik a felső szakaszon, mint azt várták. Orbán Viktor úgy fogalmazott: minden azt mutatja, kifelé jövünk a bajból. 

Nem szűnt meg, de enyhült a nyomás, ami látható a védekezésben részt vevő személyek számában, 560-nal kevesebben dolgoznak, az önkéntesek száma is csökkent

 – közölte a miniszterelnök.


 


 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.