Orbán Viktor meghosszabbította a válsághelyzetet

Tegnap este jelent meg a rendelet.

Forrás: Magyar Közlöny2024. 09. 03. 14:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb hat hónapra hosszabbította meg a kormány a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet – derül ki a Magyar Közlöny legfrissebb számából. A rendeletet Orbán Viktor miniszterelnök írta alá, és az szeptember 6-án, pénteken lép hatályba.

Emlékezetes, a kormány először 2016 tavaszán vezette be a migrációs válsághelyzetet, amelyet azóta többször is meghosszabbítottak. Ezen felül Magyarországon továbbra is érvényben van a háborús veszélyhelyzet. 

A válsághelyzet egész Magyarország területére kiterjed, és 2025. március 7-ig lesz érvényben. A válsághelyzet elrendelésére, fenntartására és megszüntetésére vonatkozó szabályokat szintén tartalmazza a dokumentum.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.