Sajtóklub: Magyar Péter leszerepelt az árvíz közben előadott színjátékával

A Sajtóklub legújabb adásában az árvíz volt a téma.

Forrás: Hír Tv2024. 09. 22. 21:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az árvíz volt a téma a Sajtóklub szeptember 22-i adásában. Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője, Gajdics Ottó újságíró és Néző László, a Magyar Nemzet főszerkesztője mondták el véleményüket.

Az adás elején rögtön szóba került Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke, aki az elmúlt két hétben azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy aktívan támadta azokat a hivatásos szerveket, akik mindvégig hiba nélkül koordinálták és kivitelezték az árvíz elleni védekezést.

Ahogy a Magyar Nemzet korábban beszámolt róla, Magyar Péter álhíreket terjesztett, még a gátakon is rendre a kormányzatot és a védekezést szervező hivatalos szerveket támadta, illetve komolytalanul pózolt a Facebook-lájkokért cserébe. Ez a helyzet annyira kellemetlenné vált körülötte, hogy a hét második felében már a saját követői sem kedvelték, és lájkokat kellett kunyerálnia, illetve vásárolnia, így hirtelen sok vietnámi és egyéb ázsiai kedvelője lett az „ellenzéki messiásnak” – hívta fel a figyelmet Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.

Magyar Péter leszerepelt az árvízhelyzet alatt előadott színjátékával

Magyar Péter nemrég pont egy élőben, a Facebookon közvetített videójával hozta magát kellemetlen helyzetbe. A Tisza Párt elnöke éppen a kamerába beszélt a rajongóihoz, miközben körülötte az árvízvédelmi munkálatok folytak, amikor egy homokot egy homokot lapátoló ember látszólag megzavarta őt, ezért pedig a politikus egy pillanatra kizökkent a szerepéből, és le is csitította az árvízi védekezésben segédkező férfit – idézte fel Bayer Zsolt műsorvezető.

A műsorvezető erről úgy vélekedett: – Különböző helyszíneken felbukkan, úgy csinál, mintha csinálna valamit – egyébként semmi mást nem csinál, mint Facebookra élőzget, hülyeségeket beszél, hazudozik, kötekszik.

Bencsik András azt mondta: – Az agresszív kismalac jut eszembe erről a pacákról. Minden szempontból megfelelő ennek a kritériumnak, mert esze semmi, viszont valami egészen elképesztő gátlástalan agresszivitás és pökhendiség árad belőle. Az internet népe most már azért kezdi kigyűjteni a megnyilvánulásait.

Gajdics Ottó elárulta, szerinte visszataszító és irritáló volt Magyar Péter azon megnyilvánulása, amikor a politikus úgy adta elő, mintha az ő érdeme lett volna az, hogy nemzeti összefogás jött létre a gátakon, miközben neki ehhez érdeme nem fűződik.

Néző László, a Magyar Nemzet főszerkesztője Magyar Péter tevékenysége kapcsán elmondta: A rendszerváltozás óta eltelt harmincnégy évben voltak már olyan politikusok, meg pártok, akik hazudoztak (...), na de olyan, aki semmi mást nem csinál, csak hazudik, olyan mégis csak az egyetlen Magyar Péter. Nincs olyan megnyilvánulása, ami igaz lenne.

Borítókép: Magyar Péter (Forrás: Magyar Péter Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.