Szalay-Bobrovniczky Kristóf közölte, mennyien csatlakoztak a honvédséghez

Magyarország nem behívót, hanem meghívót adott fiataljainak – szögezte le a tárcavezető.

2024. 09. 03. 16:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sikeres a „Szeretem, megvédem!” kampány, mivel sok ezren érdeklődtek eddig, több ezren jelentkeztek és közülük már ezer elszánt, a haza iránt elkötelezett magyar kötött szerződést a Magyar Honvédséggel, hogy területvédelmi tartalékosként erősítse hazánk védelmét – jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter. Hozzátette: a kampány hatására újoncként csatlakozott a tartalékosokhoz számos olimpikon, országos bajnok sportoló, Rajczi Péter exfocista és ifj. Schobert Norbert.

– Amióta a magyar területvédelmi tartalékos rendszer elindult, ilyen rövid idő alatt ennyi önkéntes még soha nem jelentkezett a haderőbe. Magyarország nem behívót, hanem meghívót adott fiataljainak. Meghívót egy életre szóló küldetésre, egy olyan közösségbe, ahol az összetartozás, a közös felelősségvállalás és a bajtársiasság alapvető és elengedhetetlen 

– mondta a miniszter.

A tárcavezető hangsúlyozta, hogy a területvédelmi tartalékosok a civil foglalkozásuk mellett hozzájárulnak a haza szolgálatához, ugyanis a legfontosabb az emberállomány, amely elhivatottságával biztosítja a haza védelmét. 

A tartalékoskiképzés munka vagy tanulás mellett modulokban is elvégezhető akár hétvégenként is. A jelentkezők évi bruttó 600 ezer, azaz havi 50 ezer forintot kapnak az alapkiképzés után, a szerződéskötési díj bruttó 150 ezer forint. A behívás idejére napi alapilletmény jár. Mindezeken felül bruttó 500 ezer forint ajánlási bónuszt kap minden tartalékos, miután az általa toborzott új tartalékos elvégzi az alapkiképzést. A felsőoktatásban tanulók havonta bruttó 160 ezer forint tartalékos-ösztöndíjra pályázhatnak, de az ösztöndíj értéke akár a 360 ezer forintot is elérheti, valamint a szakképzésben tanulók bruttó 110 ezer forint ösztöndíjra jogosultak, amennyiben tanulmányaik alatt szolgálatot vállalnak – folytatta a miniszter.

– Az iranyasereg.hu oldalon folyamatosan fogadjuk a jelentkezéseket. Sok ezernél tartunk már, akik valamilyen formában jelezték az érdeklődésüket – mondta a miniszter. Hozzátette, hogy 

a területvédelmi tartalékos rendszer az ország egészét lefedi, a tartalékosok kiképzésük után helyben tudnak szolgálatot teljesíteni. 

– Országszerte, összesen 21 helyőrségben tartanak jelenleg is a bevonult vagány, bátor tartalékos katonáink kiképzései – fogalmazott Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

 

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Szalay-Bobrovniczky Kristóf Facebook-oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.