Szeles, de napos idő vár ránk szerdán, jócskán 20 fok felett alakul a hőmérséklet

Az esernyőt azért még ne tegyük ki a táskánkból.

2024. 09. 18. 6:49
Illusztráció Forrás: Pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Noha hűvösen indul a reggel, a délelőtt folyamán lassú emelkedésbe kezd a hőmérséklet és meg sem áll 26 fokig. A HungaroMet tájékoztatása szerint szerdán igazi kora őszi időben lesz részünk, a kezdetben még felhős tájakon is felszakadozik a felhőzet, és a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában többórás napsütés várható.

Szerdán csak helyenként, nagyobb eséllyel az ország déli felében, esetleg északkeleten lehet zápor és egy-egy zivatar, amelyet villámlás, dörgés is kísérhet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között valószínű, amely az ilyenkor szokásos csúcshőmérsékletnek számít egyébként.

Az északkeleti, keleti szél napközben nagy területen megélénkül. Késő estére 12 és 18 fok közé hűl le a levegő.

Szerdán több órás napsütés várható mindenhol, és 20 fok feletti hőmérséklet Forrás: HungaroMet

A Boris ciklon távozásával normalizálódott hazánk időjárása és a következő napokban nem lesz számottevő csapadék, egészen a hét végéig élvezhetjük a vénasszonyok nyarát, és ezzel együtt a húsz fokot meghaladó hőmérsékletet.

Az előrejelzés szerint majd csak a jövő hét folyamán lehet változás az időjárásban, addig viszont érdemes kiélvezni a kánikulamentes, de napos szeptembert.


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.