Személyes ambíciói érdekében bedarálná a Fővárosi Közgyűlést Magyar Péter

Egyszerre uszít, okít és békít a Tisza Párt elnöke.

2024. 09. 10. 15:37
Magyar Péter, Tisza párt
Forrás: Facebook
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb bölcseleteket osztott meg a közösségimédia-oldalán keresztül a Fővárosi Közgyűléssel kapcsolatban Magyar Péter. A politikus ezúttal azonban a korábbiaknál jóval erőszakosabb stílusban kezdett észt osztani. 

Magyar Péter elsőként kifogásolta, hogy a fővárosi választók kevesebb mint 300 szavazat többséggel választották főpolgármesternek Karácsony Gergelyt, majd pedig közölte, véleménye szerint ez azt jelenti,

a budapestiek nem kérnek az eddigi mutyikból és az óbaloldali közgyűlési többség által eddig képviselt irányból.

Ezen felbuzdulva Magyar Péter közölte, pártja nem köt semelyik frakcióval koalíciót, főpolgármester-helyettest sem javasol, ahogy a budapesti cégek igazgatóságaiban és felügyelőbizottságaiban sem kívánnak részt venni. 

A politikus emellett közölte, a Tisza Párt frakciója az eddigi helyetteseket biztosan nem szavazza meg.

Ezen döntésével Magyar Péter gyakorlatilag már előre ellehetetlenítette a Fővárosi Közgyűlés működését, ugyanis így az alakuló ülésen Karácsony Gergely képtelen lesz felállítani a főpolgármesteri kabinetjét. 

Az egyeztetések és a nyilatkozatok alapján egyértelmű, hogy sem a Fidesz, sem a Kutyapárt, sem a Tisza nem jelöl főpolgármester-helyettest. Az is világossá vált, hogy Karácsony Gergely eddigi helyetteseit pedig nem választja meg az új összetételű közgyűlés

– írta Magyar Péter, aki így nyilvánvalóvá tette, hogy a 32 fős Fővárosi Közgyűlésből 23 képviselő nem támogatja az előző ciklusban szolgálatot teljesítő főpolgármester-helyettesek újraválasztását. 

Ezt követően Magyar Péter követelni kezdte, hogy Karácsony Gergely és Orbán Viktor azonnal rendezze Budapest és a kormány kapcsolatát, azt azonban nem közölte, hogy ezt kinek a kezdeményezésével és milyen fórumon keresztül kéne megtenni. 

A Tisza Párt vezetője az olimpia rendezését is kritizálta, közölte,

 felelős politikus nem beszélhet budapesti olimpiarendezésről.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.