Till Tamás meggyilkolása: megérkezett a DNS-vizsgálat eredménye, most már biztos, hogy a kisfiú holttestét találták meg

Borzalmas dolgokon mehetett keresztül a kisfiú a halála előtt.

2024. 09. 03. 11:11
Till Tamás
Till Tamás huszonnégy éve tűnt el a bajai gyereknapon Forrás: BAON
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Július 30-án egy bajai ingatlanban intézkedtünk, ahol a lakóépület egyik mellékhelyiségben a betonozott talaj alatt gyermek méretű emberi maradványokra bukkantunk. A csontvázlelet azonosságot mutat Till Tamás személyével, aki 2000. május 28-án tűnt el Baján” – tájékoztatot Kovács Gábor alezredes a Till Tamás-ügy legfrissebb fejleményeiről. A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese felidézte, a huszonnégy évvel ezelőtt eltűnt kisfiú földi maradványaira egy hónappal ezelőtt találtak rá. 

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, Till Tamás tizenegy évesen, 2000. május 28-án a bajai gyermeknapon tűnt el. Biciklivel ment el otthonról, és soha többé nem látták. A sokáig eltűnésként kezelt ügyet egy idén júniusban előkerült információ helyezte új megvilágításba, miután egy bajai tanya melléképületében, a beton alatt elásva egy gyermek holttestére bukkantak a rendőrök.

A csontokon talált ruhadarabokból már akkor egyértelműnek tűnt, hogy Till Tamás holttestét találták meg. A vizsgálatok most nem csak azt erősítették meg, hogy Till Tamás maradványaira bukkantak, kiderült az is, hogy a gyermek borzalmas dolgokon mehetett keresztül. 

A körülmények és az előzetes orvosszakértői vélemények alapján az a megállapítás tehető, hogy Till Tamás erőszakos úton vesztette életét, halála idegenkezűség eredménye

– ismertette Kovács Gábor, majd hozzátette: továbbra is ismeretlen tettes ellen nyomoznak emberölés bűntette miatt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.