Több mint 13 milliót ért a lopott áru, börtönbüntetésre ítélték az egyik elkövetőt

A Pesti Központi Kerületi Bíróság előkészítő ülésen ítélt el egy külföldi férfit jelentős, nagyobb, valamint kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás miatt – közölte a Fővárosi Törvényszék kedden az MTI-vel.

Forrás: MTI2024. 09. 24. 17:59
börtön, rab, fegyház
Illusztráció Fotó: pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A férfit és öt társát azzal vádolják, hogy 2021-ben egy XIII. kerületi elektronikai áruház bemutatóterméből több mint 11 millió forint értékben loptak el mobiltelefonokat, notebookokat és egyéb műszaki cikkeket, egy másik alkalommal pedig Kiskunfélegyházán hatoltak be egy boltba, ahonnan több mint 2,6 millió forint értékben vittek el értékes elektronikai eszközöket.

A bíróság szeptemberben előkészítő ülést tartott, amelyen a férfi beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság a vádlott nyilatkozatát elfogadta, majd négy év börtönbüntetésre ítélte és öt évre kiutasította Magyarország területéről.

Az ítélet nem jogerős.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.