Új nemzetközi oktatási program indult

Szlovákia, Románia, Szerbia, Horvátország, Szlovénia és Ukrajna is részt vesz a projektben.

2024. 09. 30. 9:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyitókonferencián mutatta be az Oktatási Hivatal az Erasmus+ program támogatásával indult új projektjét, amelynek célja a digitális oktatási megoldások elterjesztése és a regionális tudásmegosztás támogatása hét ország együttműködésének erősítésével – tájékoztatta a Magyar Nemzetet az Oktatási Hivatal.

A projekt nyitórendezvénye jó alkalmat adott arra, hogy a részt vevő országok, Magyarország, Szlovákia, Románia, Szerbia, Horvátország, Szlovénia és Ukrajna szakemberei közvetlenül osszák meg egymással tapasztalataikat, bevált módszereiket a köznevelésben alkalmazható digitális megoldásokról.

Az eseményen Kiss Dávid, az OH Elnöki Kabinet főosztályvezetője mutatta be a projektet mint szakmai vezető, majd Pintér Gergely, az OH Digitális tananyagfejlesztési osztályának vezetője a digitális tanulástámogató megoldásokról tartott előadást.

A pályaorientációt és a tehetségazonosítást, illetve -gondozást segítő eszközöket Dugasz János, az OH köznevelési programok főosztályának vezetője ismertette. A digitális adatkezelésről, oktatásszervezésről Csegő László, az OH köznevelési engedélyezési osztályának vezetője osztotta meg tapasztalatait, míg Molnár György, az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kara dékánja a nemzetközi kompetenciamérés új korszakát helyezte előadása középpontjába. Később Csépe Valéria akadémikus, a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság elnöke Természetes, mesterséges, digitális – kihívások a tanításban és tanulásban című előadását hallhatták a meghívottak.

A projekt 2024. április 1. és 2027. március 31. között valósul meg az Európai Unió 400 ezer eurós támogatásából, az Oktatási Hivatal koordinálásával.

Partnerei a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége, az Észak-Bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete, valamint a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete. A program társult partnerei a Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma, a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség és a Muravidéki Pedagógusok Egyesülete.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Getty Images)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.