Újra egymásnak feszülnek a legjobb sírásók

Különleges sztárvendég fogja elsütni a megméretésen a startpisztolyt.

2024. 09. 06. 16:19
Sírásók versenye Fotó: Németh András Péter
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén rekordszámú nevezéssel, nemzetközi mezőnnyel rendezik meg a VII. Sírásóversenyt Pécsett – írta meg a Bama. A portál cikke szerint a verseny rendezője, a Magyarországi Temetőfenntartók és -üzemeltetők Egyesülete fontosnak tartja, hogy kollégáik munkáját ezzel a versennyel is elismerje és a közvélemény számára a kegyeleti szabályok kereteit betartva megismertesse.

A verseny Pécsett, az idén 120 éves fennállását ünneplő Pécsi Köztemetőben lesz szombaton, délelőtt kilenc órától. 

Ráadásul az évforduló alkalmából temetőtörténeti kiállítás is várja a versenyre kilátogató érdeklődőket. A versenyen 25 kétfős csapat, köztük horvát, szlovák és cseh párosok kezdik meg időre kilapátolni a mintegy 2,5 köbméter földet. A rajtnál a 2024-es olimpia bronzérmes sportlövője, Major Veronika süti el a startpisztolyt.

Borítókép: Sírásók versenye (Fotó: Németh András Péter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.