Varga Mihály bejelentette: nyugdíjemelés és 13. havi nyugdíj jön

A pénzügyminiszter jelezte, hogy a kormány megvédi a nyugdíjak értékét.

2024. 09. 04. 22:22
Varga Mihály Pénzügyminiszter-8
20230725 Budapest Varga Mihály Pénzügyminiszter Fotó: Kállai Márton KM Szabad Föld Fotó: Kállai Márton
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A jövő évi nyugdíjakról is egyeztettünk a költségvetési munkacsoport mai ülésén: januárban nyugdíjat emelünk, februárban 13. havi nyugdíjat fizetünk – fogalmazott Varga Mihály a Facebook bejegyzésében. A pénzügyminiszter jelezte, hogy a tavalyi 18,5 százalékos és az idei 6 százalékos nyugdíjemelés után a 2025-ös költségvetésben is biztosítják a januári emeléshez szükséges forrásokat, amelynek mértéke az éves várható inflációval megegyezően 3,2 százalék körül alakulhat. 

Jövő februárban már ötödik alkalommal fizetünk 13. havi nyugdíjat. A kormány háborús időkben is betartja a nyugdíjasoknak tett ígéretét, megvédi a nyugdíjak értékét

– szögezte le.

A tárcavezető közölte, hogy ezzel párhuzamosan a költségvetési hiányt idén 4,5 százalékra, jövőre 3,7 százalékra, 2026-ra 2,9 százalékra csökkentik, miközben az államadósság-rátát évről évre javítják.

Borítókép: Varga Mihály Pénzügyminiszter (Fotó: Szabad Föld/Kállai Márton)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.