A Gyurcsány-vonalat vinné tovább a pécsi polgármester

A megváltozott összetételű pécsi közgyűlésben már nem lesz könnyű dolga a baloldalnak.

2024. 10. 12. 12:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zag Gábort, a Demokratikus Koalíció politikusát és a DK-s és MSZP-s kapcsolatokkal rendelkező Ruzsa Csabát jelöli alpolgármesternek Péterffy Attila – írja a Baranya Vármegyei Hírportál.

A polgármesternek a megváltozott összetételű pécsi közgyűlésben a saját, kisebbségbe szorult társai mellett még három képviselőre lenne szüksége, hogy átvigye akaratát a közgyűlés keddi alakuló ülésén. Péterffy Attila továbbra is a „Gyurcsány Ferenc-vonalat” képviselő Zag Gáborra és Ruzsa Csabára támaszkodna.

Az elmúlt években a kényesebb vagy a komolyabb gazdasági áttekintést igénylő kérdésekben a közgyűléseken főként neki adta át a szót, ami azt a benyomást keltette, hogy a polgármester nincs is teljesen tisztában a városházi történésekkel.

Ráadásul nemcsak neki segítség, hiszen ezzel az MSZP-s pénzügyi körök számára továbbra is biztosítaná a rálátást a város ügyeire.

A napirenden szerepel még kedden az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatának módosítása, amelyben hangsúlyos elemet kapna a bizottságok átalakítása, illetve taglétszámuk felduzzasztása, méghozzá külsős személyekkel. A lap szerint tartani lehet attól, hogy Péterffy Attila baráti baloldali kádereknek adna pozíciókat. A Péterffy-féle baloldali csoport elképzeléseivel szemben várhatóan az új közgyűlési többségnek is lesznek jelentős módosítási igényei az alakuló ülésen.

Borítókép: Péterffy Attila (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.