Magyar Péter akkorát hazudott, hogy az már a párttársának is kellemetlen volt + videó

Magyar Péter ismét lebukott. Az egyik legutóbbi videójában Deutsch Tamás fideszes EP-képviselőről hazudott, ám ez annyira nyilvánvaló volt, hogy a saját párttársa tette helyre.

2024. 10. 12. 10:34
Fotó: MTI/Purger Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tisza Párt elnöke október 10-én tette közzé azt a beszélgetést YouTube-csatornáján, amelyen a párttársaival értékelik az elmúlt napok európai parlamenti vitáit. A diskurzus egy pontján érdekes jelenetre került sor.

Vádaskodás

Magyar Péter arról beszélt, hogy Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő még az egyik nap bent volt a vitákon, azonban másnap „már csak aláírni jött be”. A politikus arra utalt, hogy ha egy EP-képviselő bemegy aláírni parlamentbe egy jelenléti ívet, akkor fizetésén felül további 350 euró napidíjat is kap. Megesik, hogy egyes képviselők ugyan aláírják a jelenléti ívet, ám a nap többi részében már nem tartózkodnak az Európai Parlament épületében. Magyar lényegében efféle ügyeskedéssel vádolta meg Deutsch Tamást. Sőt, erről egy külön Facebook-posztban is megemlékezett. Csakhogy mindez nem igaz.

Párttársa javította ki

– Nem, ezt ki kell javítanom, reggel 8.30-kor ott volt a CONT ülésén és fel is szólalt – vetette közbe Kollár Kinga tiszás EP-képviselő. Magyar Péter a szavába vágva meglepetten kérdezett vissza: „Igen? Ez a költségvetési ellenőrzési bizottság.”

– A jó szívünk fog minket a sírba vinni – kommentálta Magyar Péter, hogy ráégett a hazugsága. Kollár Kinga, érzékelve a helyzetet, gyorsan mentegetőzni kezdett: „Bocsánat, de nem akarom…” Nemigen hallható, hogyan fejezte be a mondatot, de nyilván arra gondolt, nem akar hazugságban maradni.

Sorra buknak ki a hazugságok

Magyar Péter immár sokadszorra bukott le. Augusztus végén a Tisza Párt elnöke arról beszélt, a szakdolgozók hiánya vezetett a betegfelvétel felfüggesztéséhez a Szent Imre-kórházban. Hamar kiderült azonban a valódi ok, amely a belgyógyászati osztály telítettsége volt, ugyanis a kánikulában sok szívbeteget hoztak be az egészségügyi intézménybe. 

A politikust rajtakapták már, amikor nagyot mondott az árvíz kapcsán, a közmédiába történt meghívásáról vagy épp a saját unokatestvéréről állított valótlanságokat.

De mindez már aligha meglepő, tekintve, hogy eredetileg azt ígérte, nem lesz politikus, aztán, hogy nem ül be az Európai Parlamentbe, valamint hogy megszünteti a mentelmi jogot.

Borítókép: Magyar Péter (Fotó: MTI/Purger Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.