A koronavírus újra terjedni kezdett, nem az influenza jelenti a legnagyobb gondot

Ismertette az új mintavételi eredményeket Müller Cecília hivatala.

Forrás: MTI2024. 10. 17. 19:11
A,Man,In,A,Protective,Suit,And,Mask,In,A
Forrás: Shutterstock
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 41. héten a koronavírus örökítőanyagának országos átlagkoncentrációja stagnált a szennyvízből vett mintavételek alapján – közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK). Húsz vizsgálati helyszínen stagnálást tapasztaltak, míg emelkedést Nyíregyházán, csökkenést pedig Kecskeméten regisztráltak. 

A települések többségében a koronavírus mennyisége az emelkedett tartományban van, négy településen, Pécsen, Szegeden, Egerben és Salgótarjánban pedig eléri a magas tartományt.

A közeljövőben a koronavírus-esetszámok mérsékelt emelkedése várható az NNGYK becslése szerint.

Az influenza A vírusa örökítőanyagának szennyvízben mért országos átlagkoncentrációja csökkent: a 41. naptári héten Győr és Nyíregyháza mintájában volt kimutatási határ felett. Hozzátették: a közeljövőben  nem várható az influenza-esetszámok növekedése.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.