A POFOSZ sem kér Magyar Péter nemzetellenes kezdeményezéséből

A Magyar Politikai Foglyok Szövetsége nem engedi, hogy pártpolitikai célra kisajátítsa Magyar Péter vagy bárki más a lyukas magyar zászlót.

2024. 10. 02. 20:54
MAGYAR Péter
MAGYAR PÉTER (FOTÓ: MTI/Hegedüs Róbert)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Politikai Foglyok Szövetsége (POFOSZ) is a leghatározottabban tiltakozik Magyar Péter azon bejelentése ellen, miszerint „A Tisza Párt jelképe a mai naptól az 1956-os lyukas zászló”.

Ezt, a minden hazafiasságtól, történelmi ismerettől és jóízléstől elrugaszkodott ötletet Magyar Péter a Facebook-oldalán jelentette be 2024. október elsején.

Az 1956-os lyukas zászló a magyar történelmi zászlók sorába tartozik, és így az egész nemzet önazonosságának és egyediségének szimbóluma.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc első napján keletkezett szimbólum pontosan a nemzeti szimbólumok szektás, ideológiai kisajátítása elleni tiltakozás okán jött létre.

A magyar nemzeti színeket kommunista jelképpel beszennyező Rákosi címert a magyar társadalom akkor azonnal és teljes egyhangúsággal és összefogással vágta ki, mint a nemzet önérzete elleni gyalázatot.

A világon a mai napig egyedülálló tiltakozási forma a lyukas zászló, egy különleges nemzeti kincs és egyértelmű azonossági jel. A legerélyesebben tiltakozunk különleges nemzeti jelképünk pártpolitikai célokra való felhasználása ellen.

E szégyenteljes ötletet magyar ember sehol a világon nem felejtheti el, mint olyan eszmei megerőszakolási kísérletet, amit pont a kivágott kommunista jelkép képviselt.

Nem kérünk a legújabb nemzetellenes erőszakból! Akár Magyar Péter, akár más vetemedik rá – hangsúlyozták közleményükben.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.