56-os nemzetőr fakadt ki Magyar Péterre

Szendrődi Miklós 1956-os nemzetőr is megszólalt 1956 ikonikus jelképének kisajátításával kapcsolatban.

Forrás: Mandiner2024. 10. 02. 19:42
MAGYAR Péter
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar nemzet 1956-ban példát mutatott a világnak hazaszeretetből, elnyomás és elnyomók, bitorlók és megszállók elleni,

engesztelhetetlen harcból, hősiességből és bajtársiasságból.

A szabadságharcos szervezetek semleges, pártok felett álló tömörülések, amelyek tagsága elvárja a politikai pártoktól, hogy az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékének ápolásában, szellemiségének érvényesülése érdekében hazánkban

olyan tudat érvényesüljön, ami egységes, befolyásoló és hiteles véleményt eredményez az utókor szemében.

A Tisza Párt a baloldal által megfogalmazott eszmék, politikai és erkölcsi tézisek alapján próbálja állandósítani az azokra vevő szavazóbázisát. Sajnos erős hajlam van arra, hogy elfogadjunk minden alapot nélkülöző, jobb élet reményét kecsegtető szólamokat, hazug ítéleteket, ígéreteket és helyzetértékeléseket kritika alkalmazása nélkül.

Ezt használja ki Magyar Péter.

Szendrődi a Mandiner hasábjain azt írta, Magyar a céljai elérése érdekében arra is vetemedett, hogy pártjának jelképévé az ’56-os lyukas zászlót tette, nem létező nemzeti elkötelezettségét igyekezve alátámasztani. 

1956 dicső emléke, a forradalom és szabadságharc hősi halottainak, a kommunista megtorlás vértanúinak, a volt politikai foglyok és üldözöttek nemzedékének emléket állító örökös szimbólum az 56-os lyukas zászló. Nem lehet és nem szabad, hogy a nemzetünknek szándákosan ártó, Magyar Péter által vezetett pártocska legyen történelmi múltunk egyik örökös jelképének viselője.

– írta az 56-os Szövetség volt ügyvezető elnöke.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.