A temetéssel egy időben a csíksomlyói hegynyeregben is megemlékeznek Potápi Árpád Jánosról

Az istentisztelet mellett fogathajtó versennyel is tisztelegnek a nemzetpolitikai államtitkár emléke előtt.

2024. 10. 22. 13:12
20240825__MI_235

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára
Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára Fotó: Mirkó István
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csíksomlyói búcsú helyszínéül szolgáló hegynyeregben emlékeznek csütörtökön Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkárra. Az istentiszteletet a temetésével egy időben tartják majd – írta a Hargita Népe napilap a szervezők bejelentése alapján.

A Hargita megyei újság beszámolója szerint Kolozsvári Tibor, a Kárpát-medencei Lovas Program erdélyi felelőse ismertette: 

Csütörtökön – bonyhádi temetésével egyidőben – Csíksomlyón, a Nagy- és Kis-Somlyó-hegy közötti nyeregben emlékeznek az erdélyi lovasok a politikusra. Helyi idő szerint 16 órakor a csíksomlyói kegytemplomtól indulnak a hegynyeregbe, ahol ökumenikus istentiszteletet tartanak a nemzetpolitikai államtitkár emlékére. 

Kolozsvári Tibor továbbá közölte, hogy szombaton második alkalommal szerveznek szezonzáró fogathajtó versenyt a gyergyószentmiklósi Krigel lovaspályán, amelyet szintén Potápi Árpád János emlékének szentelnek. Mint mondta, az egyes, kettes és négyes fogatok látványos versenye mellett a munkafogatok erőversenyét is megtartják.

Bajkó Tibor, a Krigel Sport Klub elnöke rámutatott: a szombati esemény illik a Kárpát-medencei lovas programsorozatba, amelyet Potápi Árpád János álmodott meg. 

Bár a tragikus haláleset beárnyékolja a rendezvényt, az elhunyt államtitkár emlékének adózva megtartják

– jelezte Bajkó Tibor.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.