Bóka János: Megvédjük a zsidó életet Európában

Az uniós miniszterek tanácsa nyilatkozatot fogad el a zsidó élet védelméről és az antiszemitizmus elleni küzdelemről.

Forrás: MTI2024. 10. 15. 14:59
Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter (Fotó: EUM - Bodnár Patrícia)

Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter beszédet mond a magyarországi zsidók deportálásának 80. évfordulója alkalmából tartott ünnepi megemlékezésen a budapesti Holokauszt Emlékközpontban 2024. szeptember 25-én (Fotó: MTI/Illyés Tibor)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fontos, hogy határokra és közösségekre való tekintet nélkül fellépjünk az antiszemitizmus ellen, és megvédjük Európa zsidó kulturális örökségét, ami nélkül Európa nem lenne Európa többé – fogalmazott az európai uniós ügyekért felelős miniszter Luxemburgban, a tagországok általános ügyekkel foglalkozó minisztereinek tanácsülése előtt.

Bóka János közölte:

a tanács nyilatkozatot fogad el kedden a zsidó élet védelméről és az antiszemitizmus elleni küzdelemről.

A nyilatkozatnak különösen nagy jelentősége van ma Európában.

Tájékoztatása szerint a tagországok képviselői az ülésen előkészítik a tagállamok vezetőit tömörítő Európai Tanács e heti csúcsértekezletét, különös tekintettel az ukrajnai háborúra, a Közel-Keleten kialakult helyzetre, valamint az Európai Unió versenyképességére.

Az európai uniós ügyekért felelős miniszter elmondta: az Európai Bizottság tájékoztatást ad az EU és Svájc között márciusban megkezdett, együttműködési csomagról folytatott tárgyalások állásáról. A brüsszeli testület emellett tájékoztatást ad az EU és az Egyesült Királyság kapcsolatainak helyzetéről is, majd a tanács elfogadja az uniós bizottságnak az Európai szemeszter részeként bemutatott országspecifikus ajánlásait.

Borítókép: Bóka János (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.