Bonyolódik a hegyvidéki turulszobor ügye: a helyi KDNP válaszokat vár az új polgármestertől + videó

A Kutyapárt XII. kerületi polgármesteréhez három kérdést intéztek.

2024. 10. 01. 15:48
A turulszobor a főváros XII. kerületében. Fotó: Székelyhidi Balázs Fotó: Székelyhidi Balázs
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mi, hegyvidéki kereszténydemokraták nem hagyjuk, hogy a baloldali városvezetés ideológiai alapú keresztény és magyarellenes pusztításba kezdjen – jelentette ki közösségi oldalára feltöltöt videójában a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára. 

Azbej Tristan – mint fogalmazott – a KDNP alelnökeként és a hegyvidéki KDNP elnökeként három kérdésre várja a választ Kovács Gergely polgármestertől. Szerinte Kovács Gergely ahelyett, hogy a polgármesteri munkára készült volna, ideológiai háborút hirdetett három fronton is. 

„Először is úgy döntött, hogy eltávolítja a kerületből azt a szobrot, amely a magyar történelem egy mitikus jelképét, a turulmadarat ábrázolja. A KDNP tagjai mélyen elutasítják azt a kommunista módszert, miszerint a múltat el akarják törölni. Nem értünk egyet a szobor eltávolításával”

– mondta, majd hozzátette: a polgármester dolga nem az ideológiai csatározás, hanem a városvezetés. Azbej Tristan szerint azonban „nem csak ebben vöröslik a kutyapárti vezetés”. 

Az államtitkár emlékeztetett, Kovács Gergely frontot nyitott a pártközpontú irányítás területén is. Bejelentette, hogy kirúgja a kerület országos szakmai díjat kapott főépítészét, és a pártja honlapján tett közzé álláshirdetést. – Okunk van feltételezni, hogy Kovács Gergely ideológiai háborúja egyházellenes politikában csúcsosodhat ki. Ezt tette ugyanis a IX. kerületi városvezetés is – mondta, majd hozzátette: 

Ferencvárosban az egyházi szervezetek támogatását az önkormányzat megnyirbálta, és félő, itt is ez várhat a kerületi gyülekezetekre. 

Azbej Tristan a következő kérdéseket intézte Kovács Gergely polgármesternek: 

  • Felhagy-e polgármester úr az ideológiai harccal nemzeti jelképeink ellen?
  • Komolyan gondolta-e a kutyapárti Kovács Gergely, hogy pártján keresztül keresi a hegyvidék főépítészét, vagy ez csak egy béna vicc egy humortalan viccpárttól?
  • Kijelenti-e Kovács Gergely, hogy nem veszi támadás alá a hegyvidéki egyházakat és közösségeiket? 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.