Derült idő lesz, amíg ide nem érnek a nedvesebb léghullámok

Még az sem lesz olyan csúnya, de azért jobb, ha elolvassa az időjárás-jelentést.

Forrás: MTI2024. 10. 16. 16:46
Napos időjárás
illusztráció Forrás: Pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kárpát-medence időjárását alapvetően anticiklon alakítja mostanság, de csütörtökön a Dunántúl fölé nedvesebb léghullámok érkeznek, arrafelé helyenként eső is előfordul.

Egyébként nagyrészt derült idő várható még a felhős tájakon is, ezalól csak a Nyugat-, Északnyugat-Dunántúl kivétel, olyannyira, hogy még figyelmeztetést sem adott ki a HungaroMet. Estétől aztán délnyugat felől fátyolfelhőzet vonul fel, ami csütörtök estig nagyjából a Duna vonaláig fokozatosan meg is vastagszik, a Dunántúlon helyenként elered az eső. 

A keleties szelet olykor élénk, Sopronnál erős lökések kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 1 és 7 Celsius-fok között alakul, ennél hidegebb a fagyzugokban, enyhébb idő a felhős Nyugat-Dunántúlon valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 12 és 19 Celsius-fok között alakul, a Nyugat-Dunántúlon lesz a leghűvösebb.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.