Így ne töltse a telefonját, ha szeretné, hogy sokáig bírja az aksi

A szokásainkkal megrövidíthetjük, vagy éppen meghosszabbíthatjuk az akkumulátor életét.

Forrás: Independent2024. 10. 16. 12:18
The,Iphone,Is,Showing,The,Battery,Charge,Level,On,The
illusztráció Fotó: Shutterstock
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyszerű, hétköznapi rutinnak tűnhet a telefont feltenni a töltőre, azonban ez sem olyan egyszerű, mint ahogy azt az egyszeri felhasználó gondolná. Az Independent azt írja, a töltési szokásainkkal megrövidíthetjük, vagy éppen meghosszabbíthatjuk az akkumulátor életét. 

A modern telefonok szinte kizárólag újratölthető lítium-ion akkumulátorokkal működnek, és bár ezek igazán hatékonyak az apró méretükhöz képest, megvannak a maguk korlátai. Nem teszünk nekik jót például azzal, ha teljesen lemerítjük, vagy azzal, hogy teljesen feltöltjük. Bármelyik véglet ​​lassan, de biztosan gyilkolja a töltési kapacitást. Nem érdemes tehát a telefont órákig tölteni, ezért is lehet, hogy sok telefon már magától leállítja a töltést.

Nem érdemes meleg helyen sem telefont tölteni, hiszen az akkumulátor maga is hőt termel. Azzal sem teszünk jót neki, ha töltés közben játszunk, vagy sorozatot nézünk a telefonon, hiszen így is túlmelegedhet a készülék. 

És amit még megtehetünk érte, az az, hogy ha egyszer tönkremegy a gyári kábel, amellyel töltöttük, ne pár ezer forintosat vegyünk helyette, érdemes megint beszerezni azt, amit kimondottan a telefonhoz gyártottak. Az olcsó, gagyi töltők lassabbak is, és a használatukkal szintén az akkumulátor rendes működését kockáztatjuk. 

 

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.