Feltették a régi lemezt: a közbiztonság témájába kapaszkodna a Jobbik

Rétvári Bence államtitkár a parlamentben jelezte, hogy a bűncselekmények száma 2010-hez képest közel hatvan százalékkal csökkent hazánkban.

2024. 10. 07. 14:10
országgyűlés Fotó: MTI/Illyés Tibor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lukács László György, a Jobbik frakcióvezetője a parlamentben elmondta, hogy szerinte Magyarországon közbiztonsági válság van kibontakozóban, az elmúlt két évben nőtt a bűncselekmények száma. A politikus a napirend előtti felszólalásában arról beszélt, hogy kilőtt a drogbűncselekmények száma. Közölte, a Jobbik azt javasolja a kormánynak, hogy az embereket vonja be a helyzet csillapításába, ezért a párt az önvédelmi jog „felturbózásán” fog dolgozni a következő időszakban.

– Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országa, és a világban készített rangsorokban is az első húsz helyen szerepel az ország a közbiztonság területén. Ez nem a véletlennek köszönhető, a közbiztonságunkat nem a lottón nyertük, hanem következetes rendvédelmi politika van mögötte – válaszolta Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Kijelentette, hogy a Jobbik ismét az identitását keresi, most a közbiztonság témájába kapaszkodik. Azt is felhozta, hogy a Jobbik egy olyan párt, amely úgy került a magyar nyilvánosságba, hogy a Magyar Gárdát szervezte, amely igyekezett a jogszabályokat kijátszani. Beszámolt arról is, hogy 2010 óta több rendőr dolgozik, több a rendőrörs, minderre pedig több forrást is fordítottak. 

A bűncselekmények száma 2010-hez képest közel hatvan százalékkal csökkent 

– tette hozzá.

Borítókép: Országgyűlés (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.