Gyerekek fékezték meg az erőszakos tolvajt

A járőrök pillanatok alatt elfogták a támadót, köszönhetően egy szolgálaton kívüli rendőri vezető gyors reagálásának és két fiatal fiú talpraesettségének.

Forrás: Police.hu2024. 10. 02. 17:46
Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Lakatos Péter)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ebédszünetről ment vissza dolgozni Kecskeméten a főtér egyik intézményének igazgatóhelyettese szeptember 27-én, amikor az épület bejáratánál meglátott egy férfit téblábolni. A Police.hu szerint az igazgatóhelyettes arról tájékoztatta a férfit, hogy az intézmény zárva van, nem látogatható, az idegen azonban bedühödött a felvilágosítástól, és rátámadt. 

Először megrúgta, majd ököllel is próbálta ütlegelni, de a sértettnek sikerült kitérnie a csapások elől, és a főtér irányába menekült. Támadója követte és tovább bántalmazta, közben pedig megfenyegette: ha nem ad neki pénzt, megöli. A bajbajutott több papírpénzt dobott a férfi felé, míg végül elmenekült.

A rablást több járókelő látta, köztük két fiú és dr. Vaslóczki Ferenc r. ezredes, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese. A kamaszok a telefonjuk kamerájával rögzítették az esetet, és távolról követték a támadót, nehogy meglépjen a rendőrök kiérkezéséig. Közben ugyanis a szolgálaton kívüli vezető, aki szintén messzebbről látta a bűncselekményt, értesítette a közterületi állományt.

Az ezredes, valamint a gyerekek a rabló nyomába eredtek, akit a járőrök percekkel később elfogtak. Előállították a 39 éves férfit a Kecskeméti Rendőrkapitányságra és gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették. A rendőrök kezdeményezték a letartóztatását, amit a bíróság el is rendelt.

Dr. Gulyás Zsolt r. dandártábornok, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője elismerésben részesítette a fiatalokat. Megköszönte bátor helytállásukat és segítségüket.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.