Irányíthatatlanná vált a repülőgép, kényszerleszállást hajtottak végre Ferihegyen

Hidraulikafolyadék ömlött ki a repülőgépből.

Forrás: Airportal2024. 10. 15. 17:35
Budapest, 2017. május 10.
A Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülõtér, korábbi nevén Budapest Ferihegy nemzetközi repülõtér, Budapest nemzetközi repülõtere, Magyarország öt nemzetközi repülõtere közül a legnagyobb és legismertebb. Forgalma meghaladja az évi 10 millió utast.
MTVA/Bizományosi: Balaton József 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû  különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi  igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.
illusztráció Fotó: MTVA/Balaton József
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem működött az orrfutó kormányzása az egyik hidraulikarendszer hibája miatt, így a Boeing 757F a leszállás után nem tudott legurulni a futópályáról – adta hírül az Airportal

A járat kedden reggel Prágából érkezett Budapestre, a fedélzetén két pilóta tartózkodott. Amikor a repülőtér közelébe érkeztek, a személyzet műszaki hibáról tájékoztatta a légiforgalmi irányítást, majd várakozást kért, amíg a rendszereket ellenőrizték. Néhány perccel később az egyik hidraulikarendszer meghibásodását jelentették, és jelezték előre, hogy a leszállás után valószínűleg nem fognak tudni legurulni a futópályáról, mert nem működik az orrfutómű-kormányzás.

Személyi sérülés nem történt, tűz nem keletkezett, de hidraulikafolyadék ömlött ki a repülőgépből, emiatt a 13R futópályát lezárták, a gépet negyed nyolc után vontatták le az állóhelyre. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.