Ezzel a csomaggal készül a Fidesz a Fővárosi Közgyűlésre

Szentkirályi Alexandra: A szivárványkoalíció magukra hagyta a budapestieket.

2024. 10. 01. 8:17
20220613_Hajlektalan_ 4938_MK_MP

20220613 BudapestHajléktalanok a hetedik kerületeben          Fotó: Máté Krisztián (MK) Metropol

20220613 Budapest
Hajléktalanok a hetedik kerületeben          
Fotó: Máté Krisztián (MK) Metropol
Fotó: Máté Krisztián
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rend és a biztonság, a hajléktalanság, valamint a városi tisztaság terén is javaslatcsomaggal készül a Fidesz–KDNP frakciója az új Fővárosi Közgyűlés következő, pénteki ülésére – közölte Szentkirályi Alexandra. A kormánypártok frakcióvezetője a közösségi oldalán kifejtette,

 2018-ban több mint 22 500 óra, 2019-ben mintegy 37 ezer óra közös járőrszolgálatot teljesített a Fővárosi Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) és a BRFK, ezt Karácsonyék 2022 órára – azaz majdnem a huszadára csökkentették.

 – Ennek biztonságunkra, a város rendezettségére gyakorolt hatását mindannyian érezhetjük, ezért azt javasoljuk, hogy a fővárosi rendészek és a rendőrség közös járőrözését növeljék a korábbi szintre, sőt a kiemelt pontokon teremtsék meg a 24 órás jelenlét lehetőségét – fogalmazott Szentkirályi Alexandra, felvetve, hogy vizsgálják meg, milyen jogkörökre és személyi állomány fejlesztésre van szükség, hogy Budapest utcái – különös tekintettel az aluljárókra – rendezettebbek és biztonságosabbak lehessenek.

A Fidesz–KDNP második javaslata a főváros egyik legnagyobb problémáját érinti, a hajléktalanság ügyét. – Karácsony helyettese egy interjúban szólta el magát, miszerint a fővárosi önkormányzatnak fogalma sincs, hány ember él hajléktalanságban Budapesten, miközben a probléma akkorára nőtt, hogy mára nincs olyan kerülete a fővárosnak, ahol ne lenne bárki számára érzékelhető – hangsúlyozta a politikus, aki azt javasolja, hogy haladéktalanul mérjék fel a hajléktalanságban élő emberek helyzetét. 

Vegyék számba, hány hajléktalan él az utcán, és a főváros készítsen sürgős intézkedési tervet az ellátórendszer megerősítésére. Vonja be a témában érintett civil és segítő szervezeteket, egyházakat, hajléktalanszállókat és nappali melegedőket, hogy vissza tudjuk szorítani a közterületet életvitelszerűen használók számát

– emelte ki.

A kormánypárti frakció harmadik javaslata a város tisztaságáról és a városképről szól. Kezdeményezik, hogy Karácsony Gergely szereltesse vissza mind a háromezer kukát, amit négy éve távolítottak el. 

– Láthatóan

 a budapestiek magukra vannak hagyva, miközben a szivárványkoalíció mindennapjai munka helyett háttéralkukról és pozícióharcokról szólnak. 

Ránk viszont számíthatnak a budapestiek. Mi azért dolgozunk, hogy Budapest a benne élőkről, rólunk és a közös dolgainkról szóljon – emelte ki Szentkirályi Alexandra.

 


 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.