Junior Prima Díjjal ismerték el a Világgazdaság munkatársát

Mészáros Gergő is Junior Prima Díjban részesült idén.

Forrás: VG.HU2024. 10. 24. 17:47
Mészáros Gergő átveszi a Prima Díjat (Fotó: Vémi Zoltán)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mészáros Gergő kezdő újságíróként került a Világgazdasághoz, s már az elő időszakában egyértelmű volt, hogy jó érzékkel nyúl a témákhoz. A szerkesztőségi munkában tehetségét nemcsak a cikkek írása terén bontakoztathatta ki, ahol a külgazdasági, illetve kriptó- és hagyományos valutapiaci anyagaival tűnt ki, hanem a podcastok készítésébe is becsatlakozott. Ez utóbbi tevékenysége olyan jól sikerült, hogy önálló műsor vezetésére is lehetőséget kapott.

Mészáros Gergő átveszi a Prima Díjat / Fotó: Vémi Zoltán

Mészáros Gergő 2018-ban végzett az ELTE Trefort Ágoston Gyakorlóiskolában, majd 2022-ben a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Tanulmányok szakán szerzett alapdiplomát. Jelenleg a Corvinus Politikai Gazdaságtan című, angol nyelvű mesterképzésének végzős hallgatója.

Szakterületei közé a globális monetáris politika és a tőkepiacok tartoznak, előszeretettel követi ugyanakkor a kriptopiaci fejleményeket és a devizapiaci izgalmakat egyaránt.

Kisgyerek kora óta Barcelona-drukker, és Stephen King rajongó. A Prima Primissima Díjakat 2007 óta kifejezetten a fiatal tehetségek számára is odaítélik azért, hogy a már fiatalon komoly eredményeket felmutató szakemberek is elismerésben részesülhessenek.

Szerkesztőségünk büszke Mészáros Gergőre, hiszen a szakmai elismerés mellett, a díj mintegy visszaigazolása is annak, hogy a Világgazdaság egy olyan szakmai műhely, amely a fiatal tehetségeknek fejlődési, kitörési lehetőségeket biztosít

– közölte Túrós-Bense Levente, a Világgazdaság főszerkesztője. Hozzátette: a hazai sajtóban igen nagy szükség van a képzett gazdasági újságírókra, a fiatalos lendületre, a vérfrissítésre, olyanokra, akik nemcsak értik, hanem érthető módon át is tudják adni, meg tudják magyarázni a hétköznapi emberek számára nemritkán nehezen befogadható összefüggéseket. Gergő ékes példája annak, hogy a fiatalok között is vannak jó gazdasági szakemberek, akiket érdemes a pályára csábítani – mondta Túrós-Bense Levente.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.