Kétnapos ülést tart az Országgyűlés

Honvédelmi törvényekről is tárgyalnak a képviselők.

2024. 10. 21. 6:34
KÓSA Lajos; RÉTVÁRI Bence
Budapest, 2024. szeptember 10.
Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára beszél a Kül-, biztonság- és védelempolitikai parlamentközi konferencia második napján az Országház Felsõházi üléstermében 2024. szeptember 10-én. Mögötte Kósa Lajos, az Országgyûlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke, levezetõ elnök.
MTI/Bruzák Noémi
Fotó: Bruzák Noémi
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2023-as zárszámadás tárgyalásával indul az Országgyűlés kétnapos ülése, amely hétfőn a megszokott délután egy óra helyett 11 órakor kezdődik.

A parlamenti honlapon olvasható napirendi javaslat szerint a megemlékezések, a napirend előtti felszólalások és a napirend elfogadása után bizottsági jelentések és összegző módosító javaslatok vitái lesznek.

A pénzügyi közvetítőrendszert érintő törvények módosításáról, valamint két honvédelmi tárgyú törvényről határoznak is a képviselők

a nap folyamán, ahogy hat nemzetközi szerződésről és két mentelmi ügyről is.

A szavazásokat követően három órán keresztül interpellációk, azonnali kérdések és kérdések hangzanak el.

A napirendi javaslat szerint este fél nyolc körül kezdődhet a Magyarország 2023-as központi költségvetéséről szóló törvény végrehajtásának, valamint az ahhoz kapcsolódó állami számvevőszéki véleménynek a vitája.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.