idezojelek

Bródy János ocsmány módon rúgott bele a Fidesz-szavazókba

Szánalmas: Magyar Péter szerinte olyan, mint Szent Pál.

Felhévizy Félix avatarja
Felhévizy Félix
Cikk kép: undefined

Felhévizy nem győzi kapkodni a fejét. A baloldal olyan szinten állt be Magyar Péter mögé, ami szinte példátlan. Mind a balos média, mind pedig a megszokott megmondóembereik egyre-másra mondják el, hogy milyen jó Magyar Péter. Arról nem is beszélve, hogy a felkent közvélemény-kutató cégeik már-már azt sugallják, hogy csak egy hajszál választja el a Tisza Pártot a kormánypártoktól. Ezek a megnyilatkozások egytől egyig azt szolgálják, hogy a Tisza Párt jól láthatóan egyre apadó szimpatizánsaiban fenntartsák a tüzet, elhitessék velük, hogy van esély legyőzni 2026-ban Orbán Viktort. 

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt, hogy a valóság a baloldalról érkező hangokkal ellentétben a Tisza Párt népszerűségének drasztikus csökkenése, az bizonyítja a legjobban, hogy a kudarcos tévészékház-tüntetés után – ahol a beharangozott százezer helyett csak háromezren vettek részt – Magyar Péter nem merte nagy helyszínre hívni híveit. Október 23-i megemlékezésére a Bem József térre hívta támogatóit, ahonnan az összegyűlt szimpatizánsok a Széna térre vonulnak majd. A Magyar Nemzet információi szerint a helyszínek kiválasztásakor – okulva a köztelevíziónál tartott tüntetés kudarcából – a fő szempont az volt, hogy a kevés ember is soknak tűnjön. Mind a Bem, mind pedig a Széna tér megfelel ezeknek a szempontoknak, hiszen még egy mérsékeltebb érdeklődéssel kísért rendezvény esetén is úgy tűnik majd, hogy zsúfoltak a helyszínek. Egyszóval mesterségesen tartja napirenden a baloldali gépezet Magyar Pétert.

Ebbe a sorba illik a menetrendszerű Bródy János-megszólalás is. Ezúttal a Magyar Hangnak adott interjút a véresszájú Orbán-gyűlölő zenész, ahol többek közt a következőket mondta:

Ne beszéljünk messiásról! Ha már bibliai hasonlat kell, mondjunk inkább apostolt. A kereszténységet ismerőknek tudniuk kell, hogy Szent Pál is üldözte a keresztényeket, mielőtt a damaszkuszi úton rátalált az igazság fénye. És Magyar Péter részéről látok néhány garanciát, ilyen az Európai Ügyészséghez való csatlakozás ígérete vagy az, hogy két ciklusnál tovább nem lehetne valaki miniszterelnök. Európai kultúrájú, nyugati felfogású Magyarországban gondolkodik, amivel egyetértek. A lényeg, hogy én nem disszidálnék, ha Magyar Péter lenne a következő miniszterelnök. Ha mégis rákényszerülnék, akkor sem kelet felé indulnék. […] Nekem úgy tűnik, hogy a Fidesz ereje a műveletlen emberfők sokaságában rejlik, és mindent megtesznek, hogy ez így is maradjon. […]"

Azt már megszokhattuk, hogy beképzelt, pökhendi SZDSZ-esként rendszeresen belerúg a kormánypárti szavazókba. Most is ez történt, ismét felmondta a aloldali leckét: műveletlen suttyók alkotják a Fidesz-tábort. 

De Bródy most minden eddigi megszólalásán túltett. azt bírta mondani, hogy szerinte Magyar Péter olyan, mint Szent Pál apostol. 

Elképesztő!

Huth Gergely korábban a Magyar Nemzetben jegyzett egy publit Mező Gábor nemrégiben megjelent A kultúra megszállása című nagyszerű könyvéről, amelyben a következőket írta Bródyról: 

„Korántsem volt olyan ártatlan, ügyefogyott káder, hiszen szakszervezeti vezetőként az 1981-es tatai rocktanácson Aczél György kultuszminiszter embereitől lényegében Nagy Feró és az »elhajló« rockzenészek betiltását követelte. Ami nem meglepő, hiszen a nagy hivatásos lázadó akkoriban Koncz Zsuzsával és Zoránnal az Országos Béketanácsban és KISZ-rendezvényeken tüsténkedett.”

– Nehéz megszólalni Bródy János döbbenetes véleménye után. Ezeknek tényleg elmentek otthonról. Most valóban igaz a régi mondás: összenő, ami összetartozik. Nem lehet sokáig átverni a magyar embereket – gondolta magában Felhévizy, és kiment az erkélyre kiszellőztetni a fejét.

Borítókép: Bródy János énekes, zeneszerző Koncz Zsuzsa budapesti sajtótájékoztatóján 2016. november 8-án. Az énekesnő Vadvilág címmel elkészítette negyvenedik stúdióalbumát, amelyet 2017. március 11-én a Papp László Budapest Sportarénában mutatott be (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

A történelem rémálmai

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Kamala Harris gyilkosozza Orbán Viktort

Deák Dániel avatarja
Deák Dániel

Bábkormányt raknának a nyakunkba

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Szuverenitás? Nekünk? Minek?

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.