idezojelek

Fodor Gábor nagyon keményen kiosztotta Ursula von der Leyent

Meglepő vélemény.

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined
Fotó: Kurucz Árpád

Hiába a sok személyeskedő megnyilvánulás a globalista és baloldali politikusoktól, Orbán Viktor állta a sarat az Európai Parlamentben. Tényekkel igazolta állításait, miközben Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság háborúpárti elnöke és Manfred Weber néppárti vezető személyes sértettségéből fakadóan támadta hazánkat – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Both Hunor, a Századvég vezető elemzője Orbán Viktor strasbourgi plenáris beszédéről, valamint az uniós politikusok megnyilvánulásairól.

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindeközben a baloldali kánon természetesen kórusban énekelte, egymást túllicitálva, hogy Európa Orbán ellen fordult, a magyar miniszterelnök napjai meg vannak számlálva. De azért volt józan hang is a liberális oldalon. Fodor Gábor ekképp értékelte a strasbourgi eseményeket:

(…) Ennek kiemelkedő megnyilvánulását jelentette Ursula von der Leyen bizottsági elnök asszony felszólalása, aki, kétségkívül példátlan módon, a szerepe adta lehetőség határait átlépve, súlyos kritikát fogalmazott meg hazánk kormányával kapcsolatban. Tette ezt úgy, hogy első elnökségét annak az Orbán Viktornak is köszönhette, aki Manfred Weberrel szemben mellé állt és hétgyermekes konzervatív hölgyként még példaként is beszélt róla pár évvel ezelőtt. (…) ma hiányzik a politikai vezetés az unióban, nincs olyan tekintélyes politikus, mint Angela Merkel volt, aki akart és tudott kompromisszumokat kötni. Ő ezekben a megállapodásokban a különutas Magyarországnak is mindig talált helyet.(…)"

A Közép-európai Rendszerváltást Kutató Intézet vezetője az Indexben publikált írásában kemény kritikát fogalmazott meg a brüsszeli vezetéssel szemben, szerinte nincs tekintélyes politikus az unióban. Ennél élesebb és határozottabb bírálat csak nagyon kevés született a brüsszeli politikáról.

Külön örömteli, hogy ez bizony a baloldalról érkezett.  Talán nincs minden veszve.

Borítókép: Fodor Gábor (Fotó: Kurucz Árpád)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

A csúnya beszédtől a világháborúig

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Lincshangulat Strasbourgban

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

Színház, porhintés, tündérpor!

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

A halhatatlanságprojekt kulcsa Isten

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.