idezojelek

Drága Bolgár úr Orbánra akarta önteni a bilit, de végül az egész a saját fejére borult

Sokat akart a szarka, nem bírta a farka.

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined

Bolgár elvtárs a Népszavában, természetes közegében írt egy publicisztikát, ahol ravasz, rutinos bolsevikként kiragadott egy meglehetősen szubjektív jelentésből egy adatot, hogy azt felhasználja Orbán Viktor és a magyar kormány ellen.

 „[…] a Globális Békeindex értékelése alapján nem vagyunk a világ tíz legbiztonságosabb országa között, pedig ott hét európai ország található: Izland, Írország, Ausztria, Svájc, Portugália, Dánia és Szlovénia. […]”

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Öntsünk tiszta vizet a pohárba. Nem is szerettem volna komolyabban foglalkozni ezzel a jelentéssel, pont azért, mert meglehetősen szubjektív, de kénytelen vagyok. El kell mondani az igazságot, mert különben az emberek fejében a torzított valóság rögzül.

Az ausztrál székhelyű Gazdaság- és Béke Intézet (Institute for Economics and Peace – IEP) közzétette a globális békeindex 2024-es kiadását, amelyben felhívta a figyelmet arra, hogy válaszúthoz érkezett az emberiség, mert a fegyveres konfliktusok száma globálisan elérte az 56-ot, ami a II. világháború óta a legrosszabb adat.

A tényszerűség kedvéért Magyarország ezen a listán idén a 14. helyet szerezte meg. Négy (!) helyet javítva a tavalyi pozíciójához képest. Úgy, hogy egyedüliként szerepel ilyen jó helyen azok közül az országok közül, akik közvetlen szomszédjában háború dúl. (Jelesül Lengyelország a 32.)

Tehát ez a szervezet egyértelműen a háborúk befejezése és a béke mellett szólt.

Drága Bolgár úr, aki minden megszólalásában a háborúpárti baloldallal fúj egy követ, ezt már elfelejtette idézni. Ejnye-bejnye! Orbán Viktorra akarta borítani a bilit, de végül a saját fejére sikerült önteni az edény tartalmát.

De legyünk jóindulatúak. Ez lehet, hogy csak a kor velejárója, ezért érdemes őt rendszeresen figyelmeztetni a szelektív memóriájára.

Van még kérdés? Beszéljük meg!

Borítókép: Bolgár György (Fotó: Képernyőkép)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

A halhatatlanságprojekt kulcsa Isten

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Völgybe zárt Hegyvidék

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Óvakodj a szellemi kútmérgezőktől!

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Orbán és Salvini a patrióták élén

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.