idezojelek

A pokolban égetné el Orbán Viktort a szakállas izlandi író

Elképesztő!

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined

Önök ismerik Jón Kalman Stefánssont? Nem? Pedig ő egy ismert izlandi költő, író. Idén  Stefánsson úr volt a budapesti nemzetközi könyvfesztivál díszvendége. Valljuk be, nem vagyunk annyira otthon a kortárs izlandi irodalomban. Azonban az említett úr most tett róla, hogy el is forduljunk tőle egy örök életre. Egy ilyen könyvfesztivál az olvasás népszerűsítése mellett arról is szól, hogy jelesül a meghívott díszvendég bemutatja a hazája kortárs irodalmát, ráirányítva a figyelmet egyes művekre, szerzőkre. Nos, Jón Kalman Stefánsson nem így cselekedett. Magasról tett az irodalomra és a hazájára is, kőkeményen beleszállt Orbán Viktorba.

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 A Magyar Hangnak adott interjúban a következőket mondta a magyar miniszterelnökről:

Válságnak vagy problémának nevezzük, holott arról van szó, hogy milliók kényszerülnek elhagyni az otthonukat. Ellenségként mutogatni rájuk kegyetlenség. Ezt csinálja az önök miniszterelnöke is. Ha van pokol, akkor Orbán Viktor ott fog égni sok ezer évig. Ez nem a személyes véleményem, ez egy valószínűsíthető forgatókönyv.”

Ez valami egészen szürreális. Idejön egy izlandi író és a saját hazánkban ilyeneket nyilatkozik a miniszterelnökünkről. Hol tartunk?

Egyvalamiről azonban megfeledkeznek az önmagukból kivetkőzve fröcsögő baloldali, liberális farkasfalka tagjai. Ezek az Orbán Viktor személye ellen irányuló nemtelen, aljas támadások, mint amiket például tegnap is láthattunk Strasbourgban, mind tovább erősítik a magyar miniszterelnököt és elszántabbá teszik a nemzeti, konzervatív tábort.

Úgyhogy kedves Jón Kalman Stefánsson, köszönjük szépen, hogy tovább építette Orbán Viktor népszerűségét.

Ezt hívják úgy pestiesen, hogy ilyen, amikor a fagyi visszanyal.

Borítókép: Jón Kalman Stefánsson (Forrás: Jelenkor Kiadó/Németh Dániel)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Óvakodj a szellemi kútmérgezőktől!

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Orbán és Salvini a patrióták élén

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

„Magyar, Te se bántsd a magyart!”

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Te csak nácizz, boldog Ausztria!

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.