Koncz Zsófia: Hálásak lehetünk a forradalmároknak, hogy ma szabad országban élhetünk

A képviselő szerint az 1956-os események a történelmünk szerves részét képezik, itt vannak velünk, és hálával kell gondolnunk azokra, akik küzdöttek.

Forrás: MTI2024. 10. 23. 19:42
KONCZ Zsófia
Fotó: Vajda János
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A magyar nemzet hazaszeretetét, hősiességét, szabadságvágyát és igaz hitét egyben mutatják az ’56-os események – mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára Szerencsen, az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.

Koncz Zsófia úgy fogalmazott, hálásak lehetünk a forradalmároknak, hogy ma szabad országban élhetünk és gondolatainkat bármikor szabadon elmondhatjuk. Ez az ’56-os hősök nélkül egészen biztosan nem így történt volna – fűzte hozzá az államtitkár a Rákóczi vár színháztermében tartott megemlékezésen. Kijelentette:

a mai napnak arról kell szólnia, hogy köszönetet mondunk hőseinknek.

Emlékeztetett, harmincöt évvel ezelőtt Magyarország államformája még népköztársaság volt, és a sorsáról sem itthon döntöttek. Az 1956-os események a történelmünk szerves részét képezik, itt vannak velünk, és hálával kell gondolnunk azokra, akik küzdöttek – emelte ki.

A teljes nemzet egységét az mutatta, hogy diákok és tanárok, munkások és mérnökök együtt, közösen néztek szembe a hatalmas elnyomó többséggel. Ez tényleg csak igaz szívvel történhetett meg, ez 1956 üzenete, szellemisége

– tette hozzá Koncz Zsófia.

Az államtitkár elmondta, a világban zajló eseményeket tekintve „ma sem vagyunk sokkal egyszerűbb helyzetben”. Kijelentette, mindezek sikeres átvészelésére magyar megoldásokra van szükség, és minden kérdésre a magyarok érdeke szerint tudunk választ adni.

Kiss Attila szerencsi polgármester ünnepi beszédében 1956 helyi eseményeire, valamint Tatay Zoltán és Oleár István hősi halálára emlékeztetett, akik a fővárosban vesztették életüket a forradalomban.

Borítókép: Koncz Zsófia (Fotó: MTI/Vajda János)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.