Közel kétezer diák utazhat külföldre tanulni

A Pannónia ösztöndíjprogram többre hivatott, mint amennyit az Erasmus vagy bármelyik másik mobilitási program kínált.

2024. 10. 10. 12:41
VARGA-BAJUSZ Veronika
Megnyílt a pályázati lehetőség a „Köbüki” tehetséggondozó tanári ösztöndíjra Fotó: Kocsis Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eddig már több mint négyezer kétoldalú kapcsolat épült ki a magyar és a külföldi egyetemek között a Pannónia ösztöndíjprogramban – mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, szak- és felnőttképzésért, fiatalokért felelős államtitkára a programot népszerűsítő flashmobon.

Varga-Bajusz Veronika a XII. kerületi Dr. Koltai Jenő Sportközpontban tartott eseményen azt hangoztatta, hogy a Pannónia ösztöndíjprogram többre hivatott, mint amennyit az Erasmus vagy bármelyik másik mobilitási program kínált: megemelték az ösztöndíjak összegét, bővítették az elérhető egyetemek listáját, rugalmasabbá tették a külföldön eltölthető időtartamot, és garantálják a teljes kreditelismerést a résztvevőknek. Eddig már több mint négyezer bilaterális kapcsolat épült ki a magyar és a külföldi egyetemek között, több mint 1600 diák biztosan kiutazik, mintegy 800-an már külföldön is vannak, és 1500-2000 körüli pályázat van folyamatban – jelezte az államtitkár.

Varga-Bajusz Veronika elmondta, szeretnék, ha a „pannóniások” élő közösséget alkotnának, a résztvevők át tudnák adni egymásnak a tapasztalataikat és támogatnák egymást. A Tempus Közalapítvány pedig azt vállalta, hogy létrehoz egy online csoportot, amelynek segítségével az egyetemek közötti párbeszéd is megindulhat a hallgatók által – tette hozzá. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Kocsis Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.