Lakatos Márk, a baloldal értékrendjének élő példája megszólalt, mindent tagad

A gyermekvédőként is tetszelgő homoszexuális stylist megnyilvánulásai egytől egyig a botránykeltést, a konzervítv értékek sárba tiprását szolgálják.

2024. 10. 27. 12:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sohasem akartam teljesen nőnek látszani, mint ahogy a farkamat sem vágatnám le” – e felütéssel startol a 24.hu tavaly decemberi videója, amelynek apropója Lakatos Márk stylist életrajzi ihletettségű kötete: a Mimi – írja a Mandiner

Ami a kötet tavaly decemberi bemutatóján történt, tökéletesen mutatja, hogy mi a célja – botránykeltés – a homoszexuális influenszernek, és kikkel – mások mellett mondjuk David Pressmannel, Nagy Ervinnel, Herczeg Zoltánnal, vagy épp az ATV-s Sváby Andrással – is akarja formálni a magyar közéletet.

Drag queenek, transzvesztiták, LMBTQ-közösségek szinte mindig előkerülnek, ha valaki beszélgetésre, mélyinterjúra invitálja a közéleti személyiséget;

ugyanakkor a honi ellenzék is gyakorta kalkulálhat Lakatos elszólásaival, ha épp a kormánykritikus hangokat kellene felerősíteni.

Lakatos Márk 1975-ben született Budapesten

– manapság stylistként, jelmeztervezőként, üzletemberként, illetve balliberális médiaszemélyiségként ténykedik. Számos nemzetközi ruházati, illetve kozmetikai vállalat reklámjában működött közre, magazinok divatanyagainak létrehozásában tüsténkedett, valamint filmekhez, televíziós produkciókhoz nyújtott segítséget.

Tanulmányait a kispesti Károlyi Mihály Magyar–Spanyol Tannyelvű Gimnáziumban folytatta, majd előbb az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán (jogásznak készült), majd ösztöndíjjal Madridban tanult idegenforgalmi szakembernek (közben bulizott, drag queenkedett).

Végül a Pécsi Tudományegyetem esztétika szakán végzett. Spanyol, francia nyelvből felsőfokú nyelvvizsgája van, angolul középszinten beszél. A magyar közéletbe a 2000-es évek elején robbant be, sokak látták a Megasztár című tehetségkutató-, vagy az Okosabb vagy, mint egy ötödikes? című vetélkedőműsorban.

Gyerekkoráról úgy vallott – például a Story Magazin Best Podcast műsorában –, menyasszony akart lenni, menyasszonyi ruhában indult az óvodai farsangra, de a következő években is szinte mindig csak női sztárok, karakterek bőrébe kívánt bújni. Mindezt tudatosan. 

Testvérei, édesapja is furcsállotta hozzáállását.

Szülei elváltak. Apjával állandó harcban állt, mégis mellette maradt; édesanyjával jobban meg tudta értetni magát.

Arról szintén konzisztensen vall, hogy rá senki ne erőltessen olyan előre megemésztett fogalmakat, mint például a család.

Hogy neki is lesz-e gyermeke, még nem tudni, hiszen mint ugyanitt elmondta: „Egyszer felmerült, de akkor még nem voltam kész arra a felelősségre, ami egy gyerekkel jár. Nemrégiben azzal állt elém, hogy ő szeretne gyereket, én pedig azóta azon gondolkodom: vajon ma már képes lennék szülővé válni? Erre sem tudom egyelőre még a választ.”

 

Most ismét a középpontba került Lakatos Márk

 

Ábrahám Róbert, a Renitens nevű YouTube-csatorna riportere Osváth Zsolt és Lakatos Márk influenszerek miatt ment el a héten az ügyészségre, ahol iratokat nyújtott be ellenük. Az Ábrahám által benyújtott dokumentumok felvethetik az emberkereskedelem, gyermekprostitúció és erőszak gyanúját is.

Szombaton tüntetés volt Lakatos lakása előtt; ugyanezen nap folyamán derült ki az is, hogy a rendőrség nyomozást rendelt el Lakatos ügyében.

Lakatos mindent tagad

Vasárnap délelőtt majd egyheti hallgatás után megtörte a csendet a balliberális influenszer. „Az elmúlt napokban olyan súlyos és alaptalan vádak célpontjává váltam, amelyek teljesen ellentétesek mindazzal, amit képviselek. A leghatározottabban visszautasítom ezeket az állításokat. Mivel állítólag büntetőeljárás indult az ügyben ismeretlen tettes ellen, a hatóság kérdéseire készséggel válaszolok, velük teljes mértékben együttműködök. A közösségi médiában, valamint egyes sajtóorgánumokban megjelent rágalmazásokat a leghatározottabban visszautasítom. Hálás vagyok azoknak, akik ebben a nehéz időszakban mellettem állnak és bíznak bennem. Hiszem, hogy az igazság mindenki számára nyilvánvalóvá válik” – írta Instagram-bejegyzésében.

 

 

Borítókép: David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövete és Lakatos Márk a budapesti Pride felvonuláson (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.