Magyar Péter belépett egy kórusba, ez pedig az európai baloldalé + videó

A magyarországi baloldal legújabb reménysége ugyanazokat az ismert dolgokat mondja, mint Manfred Weber vagy akár Dobrev Klára.

2024. 10. 09. 20:56
Strasbourg, 2024. október 9. Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke és EP-képviselője (b) és Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) elnöke sajtótájékoztatót tart Strasbourgban 2024. október 9-én. MTI/Bodnár Boglárka
Fotó: MTI/Bodnár Boglárka
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem igazán hagyták Orbán Viktornak, hogy elmondja a magyar elnökség legfontosabb programpontjait Strasbourgban. Inkább egy belpolitikai vitát csináltak ebből. Magyar Péter pedig megkapta a lehetőséget, hogy megmutassa, ő egy potens kihívó a baloldalról, de az ígéreteit nem tudta valóra váltani, inkább ismét csak megfutamodott.

A Patrióta videójában Kiszelly Zoltán és Mráz Ágoston Sámuel elemezték a Strasbourgban történteket, köztük Orbán Viktor és Magyar Péter helyzetét, valamint hogy a Tisza Párt elnöke milyen szálakkal kezdett el beépülni az európai baloldal, valamin a globalisták szövetébe. Foglalkoztak még az Európai Unió versenyképességének problémájával is.

Mráz Ágoston Sámuel szerint azért is kaphatott ennyi támadást és haragot Orbán Viktor és a magyar kormány, mivel 

a baloldal, akár hazánkban, akár Európában csak azt tartja demokráciának és ideális állapotnak, amikor ők vannak hatalmon.

Minden ellentétes esetben azt gondolják, hogy hiányzik a demokrácia – tette hozzá a Nézőpont Intézet vezetője.

Kiszelly Zoltán arról beszélt, hogy az olyan politikusok, mint most éppen Magyar Péter, a globalista érdekeket képviselik Magyarországon. 

Őket azért veszi magához Európa baloldali politikai elitje, hogy egy olyan emberük legyen, aki beállítja Magyarországot a sorba a migráció, a háború, a szankciós politika és a hasonló kérdésekben

– jelezte a Századvég politikai elemzési igazgatója. Majd rámutatott: Orbán Viktor pont fordítva csinálja, ő a magyar emberek érdekeit képviseli Brüsszelben.

Borítókép: Magyar Péter (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.