„Még nem tudod, kivel kezdtél ki” – csak egyszer szólt bele a telefonba a rejtélyes éjszakai telefonáló

A mondat folytatása a cikkben.

Forrás: Magyarország Ügyészsége2024. 10. 14. 13:37
Young,Business,Man,Standing,Indoors,,Holding,Mobile,Phone,,Typing,Text
illusztráció Fotó: Shutterstock
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vádat emelt egy 17 éves fiúval szemben a Győri Járási Ügyészség, aki tavaly tavasszal egy hónap leforgása alatt harmincszor – zömmel éjszaka – hívta a lakóhelye szerint illetékes körzeti megbízottat. A telefonba egyetlen esetben szólt bele, közölve: – Még nem tudod, kivel kezdtél ki, meglesz még ennek a következménye.

A vádirati tényállás szerint a fiúval szemben az ügyészség a terhére rótt zaklatás miatt feltételes ügyészi felfüggesztést alkalmazott, az eljárást egy évi időtartamra felfüggesztette. Ezt követően azonban a felfüggesztés ideje alatt elkövetett három újabb bűncselekmény miatt – hatszor is – gyanúsítottként hallgatták őt ki a hatóságok, ezért az ügyészség az eljárás folytatásáról határozott.

Az ügyészség a fiatalkorú terheltet hivatalos személy sérelmére elkövetett zaklatás vétségével vádolta meg. Vele szemben két év szabadságvesztés is kiszabható.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Mosonmagyaróvári Járásbíróság fogja meghozni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.