Menczer Tamás: Nem vagyunk alárendelve senkinek

A képviselő Zsámbékon emlékezett 1956 hőseire.

Forrás: MTI2024. 10. 23. 15:06
MENCZER Tamás

Zsámbék, 2024. október 23.
Menczer Tamás, Pest vármegye 2. számú választókerületének országgyûlési képviselõje, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója beszédet mond az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulóján tartott megemlékezésen Zsámbékon a Török kút téren 2024. október 23-án.
MTI/Kocsis Zoltán
Fotó: MTI/Kocsis Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A magyarok 1956 októberében hoztak egy világos döntést, amelyre az egész világ felfigyelt: a szabadságukat, a függetlenségüket nem adják, nincsenek alárendelve senkinek – jelentette ki a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója Zsámbékon.

Menczer Tamás, aki Pest vármegye 2. számú választókerületének országgyűlési képviselője is, az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen arról beszélt, hogy az ’56-osok tette örökké köszönetet és tiszteletet érdemel, és meg is erősít bennünket.

– Olyan fal van mögöttünk, amelynek mindig nekivethetjük a hátunkat a harcainkban, csatáinkban és kihívásainkban

– hangoztatta.

Mint mondta, a szabadság a magyarságnak életösztön. – Ma sem szeretjük, hogyha alávetettként tekintenek ránk –  jelentette ki, hozzátéve, 1956 története is elmondja: a magyar érdek és a magyar függetlenség kizárólag a magyaroknak fontos.

Értékelése szerint „soha nem voltunk olyan közel egy harmadik világháborúhoz, egy atomháborúhoz, mint jelenleg” a szomszédunkban pusztító háború miatt. A háborúra a magyar válasz a tűzszünet, a tárgyalás és a béke.

Hozzátette, a magyaroknak kezdettől fogva igazuk volt „korunk másik nagy kihívásával”, a migrációval kapcsolatban is, amit a párhuzamos társadalmak kialakulása, a bűncselekmények és a terrortámadások bizonyítanak.

– A magyar válasz a bevándorlással kapcsolatban a biztonság

– emelte ki.

Azt mondta, Magyarország elutasítja, hogy a háború, a rossz döntések és a szankciók árát vele fizettessék meg, a keleti és a nyugati világot gazdasági értelemben szétválasszák. Hangsúlyozta:

a magyar válasz a gazdasági semlegesség, amely az emberekről szól, mert ez az egyetlen út ahhoz, hogy az ország eddig közösen elért eredményeit megvédje és új céljait elérje.

Horváth László polgármester emlékeztetett: egy helyi tanár, Domokos Kázmér megírta 1956 zsámbéki hőse és mártírja, Kmetz Mihály történetét, aki 18 évesen vesztette életét Budapesten, a Logodi utcában.

Borítókép: Menczer Tamás (Fotó: MTI/Kocsis Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.