Nagy szüretre készült a budapesti drogkertész + videó

A magas víz- és áramfogyasztása buktatta le a XV. kerületi kannabisztermelőt.

2024. 10. 10. 8:07
Forrás: YouTube
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem véletlenül volt gyanúsan magas a víz- és áramfogyasztása Budapest XV. kerületében egy telephelynek, mint a BRFK Kábítószerbűnözés Elleni Osztálya kiderítette, egy teljesen automatizált kannabiszültetvényt rejtett – írja a Police hu. A 215 négyzetméteres, bérelt raktárhelyiségben mintegy négyszáz tő kannabiszt neveltek. A rendőrök itt fogták el az ültetvényt kiépítető és üzemeltető 33 éves M. Dánielt 2024. október 1-jén reggel. Az utolsó szüret már a rendőrökre maradt, akik az illegális növényeket a már korábban bezacskózott három kilogramm marihuánával együtt lefoglalták. 

Fotó: Police.hu

Az előzetes szakértői becslés szerint a kábítószer feketepiaci értéke huszonöt- és  negyvenmillió forint között lehet. A gyanúsított ingatlanjain a BRFK kábítószerellenes nyomozói más eszközök mellett lefoglaltak csaknem húszmillió forintot, kannabiszmagokat, a termesztésről szóló szakirodalmat és egy autót is.

Ugyanezen a napon fogták el a 33 éves B. Márkot is, aki a gyanú szerint az ültetvény gondozásában, a gépek üzemeltetésében segítette bűntársát. Nála néhány gramm kábítószert és mintegy félmillió forintot találtak. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztálya jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki mindkét férfit, őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.