Nagytakarítás Miskolcon, menesztették a városi vagyonkezelő vezetését

Tóth-Szántai József új tagok kinevezésére tett javaslatot.

2024. 10. 07. 13:32
Miskolc Holding ügyben nem vesztegette az időt az új miskolci polgármester Fotó: Vajda János
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Miskolc Holding Zrt. igazgatóságának és felügyelőbizottságának azonnali hatályú menesztéséről döntött rendkívüli közgyűlésen hétfőn reggel Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának képviselő-testülete.

 A Miskolc Holding Zrt. menesztett vezető tisztségviselőinek és felügyelőbizottsági tagjainak helyére a polgármester új tagok kinevezésére tett javaslatot. 

A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei hírportál beszámolója szerint Tóth-Szántai József, Miskolc megválasztott és most kinevezett polgármestere a közgyűlés döntése után úgy fogalmazott, a Miskolc Holding Zrt. és tagvállalatai nélkül nem működik a város. – A korábbi átadás-átvétel folyamata Miskolc polgármesteri hivatalát és Miskolc város önkormányzatát érintette, a Miskolc Holding Zrt.-t és annak tagvállalatait nem. A társaság a város mindennapi működésének ütőere. Ha azt látjuk, tapasztaljuk, hogy nem működik a közösségi közlekedés, nincs rend a közterületeken, elhanyagoltak a parkok, szemetesek az utcák, akkor nincs rend – mondta a polgármester, hozzátéve, szerinte a miskolciak joggal várhatják, hogy a befizetett helyi adójukért, a megváltott bérleteikért cserébe minőségi szolgáltatásokat kapjanak. – Ezért új irányításra van szükség. 

A város közgyűlése ma úgy döntött, hogy azonnali hatállyal menesztjük a Miskolc Holding Zrt. igazgatóságát és felügyelőbizottságát, akiktől elvárom, hogy a változás során mindenben működjenek együtt a társaság új vezetésével 

– nyilatkozta Tóth-Szántai József.

A Miskolc Holding Zrt. menesztett vezető tisztségviselőinek és felügyelőbizottsági tagjainak helyére a kormánypártok támogatását élvező polgármester új tagok kinevezésére tett javaslatot, az előterjesztést pedig a közgyűlés elfogadta. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.