Orbán Viktor a Millenáris Parkban mond ünnepi beszédet október 23-án

A miniszterelnök a Millenáris szabadtéri színpadán mond ünnepi beszédet az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulóján. A hivatalos ünnepség kiemelt meghívottjai a szeptemberi dunai árvíz elleni védekezésben részt vevők és családtagjaik lesznek.

2024. 10. 16. 17:41
ORBÁN Viktor
ORBÁN VIKTOR (FOTÓ: MTI/Koszticsák Szilárd)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az „1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja” ünnepségsorozat október 22-én, kedden 14 órakor koszorúzással kezdődik az 1956-os Műegyetemi emlékműnél – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

A Műegyetemi megemlékezésen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter mond 15 órakor ünnepi beszédet.

Ezt követően 16 órakor fáklyás menet indul 2500 fő diákkal, korhű ruhába öltözött fiatalokkal, Csepel teherautókkal a Bem térre.

A 17 órakor kezdődő Bem téri ünnepségen Kövér László házelnök szólal fel. Délután 17.35 és este 23 óra között a Külügyminisztérium épületét fényfestés díszíti.

Október 23-án a Kossuth Lajos téren 9 órakor ünnepélyes zászlófelvonással indul a program. Ezt követően 10 és 18 óra között a Nyitott Parlament program keretében az érdeklődők megtekinthetik a Díszlépcsőházat, a Kupolacsarnokot, a Szent Koronát, a Kossuth Lajos téren pedig a korhű, kiállított Csepel teherautót. A 301-es parcellánál egész napos protokollmentes megemlékezés lesz.

A 10.30-kor a Millenáris Parkban kezdődő hivatalos ünnepségen Orbán Viktor miniszterelnök mond beszédet.

Az ünnepség kiemelt meghívottjai a szeptemberi dunai árvíz elleni védekezésben részt vevők és családtagjaik lesznek.

A 18 órakor a Müpában rendezett díszünnepségen Sulyok Tamás köztársasági elnök mond beszédet. Az eseményt az MTVA élőben közvetíti.

16 és 23 óra között a Külügyminisztérium épületét és a Budapesti Műszaki Egyetem K épületét fényfestés díszíti majd. A Terror Háza Múzeum 10 és 18 óra között ingyenesen lesz látogatható, a Hősök falánál pedig egész napos protokollmentes gyertyagyújtás lesz.

„Ahol a hősöket nem felejtik, ott mindig lesznek újak!” – olvasható a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményében.

Borítókép: Orbán Viktor (Fotó:MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.