Orbán Viktor éjjel tért haza Párizsból, már az ünnepi beszédre készül

A miniszterelnök ünnepi beszédéről a Magyar Nemzet élő tudósításban számol be.

2024. 10. 23. 7:47
MACRON, Emmanuel; ORBÁN Viktor

Orbán Viktor Emmanuel Macron francia elnökkel tárgyalt Párizsban
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hajnal egy, újra Budapesten. Már csak a beszédet kell megírni! – jelentkezett szerda hajnalban közösségi oldalán a miniszterelnök.

Mint arról lapunk már beszámolt, munkavacsorára hívta meg Párizsba Orbán Viktor miniszterelnököt Emmanuel Macron francia államfő kedd estére. A magyar kormányfő a révkomáromi szlovák–magyar–szerb migrációs csúcstalálkozóról érkezett Párizsba, az Élysée-palotába.

A francia sajtó azt írta, Orbán Viktor és Emmanuel Macron megbeszélésére Magyarország soros EU-elnöksége keretében került sor, és előkészítették a következő, Budapesten rendezendő uniós csúcsot, illetve az Európai Politikai Közösség csúcstalálkozóját.

A munkavacsorán a két vezető áttekintette a magyar–francia kétoldalú kapcsolatokat is, különösen az energia-, a védelempolitika és a közlekedés területén.

Szerda délelőtt pedig már az 1956-os forradalom és szabadságharc alkalmából mond beszédet Orbán Viktor a Millenáris szabadtéri színpadán.

A rendezvény kiemelt meghívottjai a szeptemberi dunai árvíz elleni védekezésben részt vevők és családtagjaik lesznek, ám a nemzeti megemlékezésre minden ünnepelni vágyót szeretettel várnak, nem szükséges regisztráció a részvételhez.

A programok már fél 11-kor elkezdődnek, a miniszterelnöki beszédet követően családi napon vehetnek részt az érdeklődők.

Orbán Viktor ünnepi beszédéről folyamatosan frissülő tudósításban beszámol a Magyar Nemzet internetes kiadása.

 

Borítókép: Orbán Viktor és Emmanuel Macron (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.