Orbán Viktor készen áll a választásokra + videó

Új gazdaságpolitikát hirdetett a miniszterelnök.

2024. 10. 17. 15:37
ORBÁN Viktor
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Orbán Viktor a Fidesz–KDNP kihelyezett frakcióülésén egyértelművé tette, hogy felkészült a 2026-os küzdelemre és győzni fog – mutatott rá legújabb videóelemzésében Deák Dániel. A XXI. Század Intézet vezető elemzője rámutatott: ehhez a külpolitikát egy kicsit háttérbe tolta, és látványosan a belpolitikával, azon belül is a gazdaságpolitikával kezdett el erőteljesen foglalkozni.

Emlékeztetett: a kormányfő ennek részeként egy új gazdaságpolitikát hirdetett, amelynek a neve semleges magyar gazdaságpolitika. Ez az új gazdaságpolitikai elképzelés ahhoz hasonlítható, mint amikor 2010-ben átvette a nemzeti oldal a kormányzást.

Néztem a reakciókat arra, amikor Orbán Viktor bejelentette az egymillió forintos átlagbért célként, rengetegen kinevették. Azonnal eszembe jutott a 2010-es kormányváltás utáni időszak. Akkor Orbán Viktor az egymillió új munkahelyet tűzte ki célul, és szintén rengetegen röhögtek rajta, a balos közgazdászok lehetetlennek tartották. Ehhez képest sikerült, és szerintem minden magyar bízik abban, hogy ez a mostani új célkitűzés is megvalósul

– fogalmazott Deák Dániel.

Hozzátette: a 2010 utáni gazdaságpolitika alapjait egy nemzeti konzultáció fektette le, amellyel például arról is döntöttek a magyar emberek, hogy bevonják a multinacionális vállalatokat a közteherviselésbe.

Az elmúlt egy évtized gazdaságpolitikája az akkor lefektetett pilléreken áll,

és a most induló nemzeti konzultáció ugyanezt a funkciót látja el – mutatott rá.

A külpolitikára kitérve az elemző felidézte, a múlt heti EP-vita fényében

a brüsszeli bürokráciának világosak a céljai: megdönteni a patrióta magyar kormányt és Magyar Péter társaságát ültetni a helyére.

Manfred Weber nyíltan ki is mondta, hogy szerinte Magyar Péter a jövő, aki lelkesen tapsolt Ursula von der Leyennek is, és aki az orosz–ukrán háború folytatását propagálta a beszédében – mondta az elemző, majd kiemelte:

Magyar Péter és a Tisza Párt valójában csak egy nemzeti színű köntösbe bújtatott globalista próbálkozás.

Egy valódi patrióta ugyanis nem szövetkezik azzal a Manfred Weberrel, aki a 7-es cikkely szerinti eljárásról való szavazásnál úgy fogalmazott:

Magyarország ellen szavaztam. Nem a Fidesz, nem Orbán Viktor, hanem az egész ország ellen!

Az elemző szerint Magyarország az elmúlt években a patrióta politikai erők mintaországa lett, miszerint egyre többen követik hazánk álláspontját a fő kérdésekben, legutóbb már Ausztriában is Orbán Viktor szövetségese nyerte meg a választást.

– Értelemszerűen ez riasztó a globalista politikai körök számára, így a „problémát” csírájában akarják elfojtani, és a patrióták mintaországában, Magyarországon akarnak politikai változást elérni – fejtette ki Deák Dániel, és emlékeztetett: a magyarok sosem szerették, ha külföldről akarják megmondani nekik, hogy merre van az előre.

 

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.