Országos roadshow indul a drogok visszaszorítására

A körút Veszprémben indul.

2024. 10. 14. 13:49
Cropped,View,Of,Man,Lighting,Smoking,Pipe,With,Marijuana,In,pipa,maruhána,drog,kábítószer
illusztráció Fotó: Shutterstock
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A kábítószerek használata olyan összetett társadalmi és egészségügyi problémát jelent, amely jelentős hatással van az emberek életére, családjukra, közösségeikre és a közbiztonságra. Ugyanakkor a drogprobléma jelentős társadalmi és népegészségügyi károkkal, továbbá költségterhekkel is jár – közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ, az Országos Rendőr-főkapitányság és a Drogkutató Intézet. A három szervezet most országos roadshow-t indít a függőségek és a lelki egészséget érintő problémák csökkentésére.

A problémák kezelését célzó rendezvényt egy múlt évi kutatás tapasztalataira építve indítják el

a megelőző-felvilágosító szolgáltatásban dolgozó kollégák és rendőrségi munkatársak részére.

A hétfőn Veszprémben indult roadshow keretében Fejér, Komárom-Esztergom és Veszprém vármegyei szakemberek a kutatás eredményeivel ismerkedhetnek meg, és interaktív módon, szimulációk segítségével sajátíthatják el egymás munkamódszereit. Ennek eredményeként lehetőség nyílik a kábítószerügyekkel foglalkozó rendőri állomány, valamint a szociális és egészségügyi ellátórendszer szorosabb együttműködésére. Az elterelés intézményrendszerében működő megelőző-felvilágosító szolgáltatásban részt vevő egészségügyi, szociális és bűnmegelőzési hálózat együttműködésének javításával várhatóan hatékonyabban tudják kezelni a kábítószerek használatával és terjesztésével összefüggő ártalmakat és veszélyeket.

Az országos eseménysorozat célja, hogy

a szolgáltatások hatékonyságának növelése révén a fiatalok képessé váljanak egy pozitív életstílus kialakítására és a drogok visszautasítására.

A kormány az elterelés intézményrendszerében működtetett megelőző-felvilágosító szolgáltatással éves szinten két-háromezer, többségében fiatalnak segít a további kábítószer-fogyasztás és a függőség kialakulásának megelőzésében, valamint az egészséges életmódra való ösztönzésben.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.