Összeomlott Karácsony lakhatási programja

Szentkirályi Alexandra: Nevetséges „eredmény”: 140 ezer bérlakásból csupán 25-öt sikerült a főpolgármesternek a bérlakásprogramba vonni.

Forrás: Szentkirályi Alexandra Facebook-oldala2024. 10. 16. 15:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony 2019-ben még feladatának gondolta a budapesti lakhatási válság megoldását – idézte fel Szentkirályi Alexandra, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője a közösségi oldalán. Hozzátette, a főpolgármester ezenfelül még új kollégiumi helyeket ígért, helyette ma már egykori kollégium épületet adna el, hasznosítás helyett, a lakhatási válság megoldását pedig a kormánytól várja. Hogy van ez? – kérdezte, majd bemutatta a főpolgármester hamisnak bizonyult öt évvel ezelőtti ígéretét.

 

Karácsonyék eredménytelen lakásügynöksége

Mint arról lapunk beszámolt, a fővárosi önkormányzat éppen a választási kampány előtt hozta létre a lakásügynökséget, amelynek feladata lett volna a fővárosi önkormányzat tulajdonában lévő lakások kiadása, illetve új ingatlanok bevonása a piacról, majd a piaci árhoz képest 20 százalékkal olcsóbban kiadni őket. 

A szervezet azonban olyan eredménytelenül működik, hogy fél év alatt mindössze 25 lakást sikerült a piacon lévő 140 ezer elérhető bérlakásból bevonni a programba.

Szentkirályi Alexandra arról beszélt, hogy Budapesten lakhatási válság van, ami Karácsony Gergely felelőssége. A főpolgármester öt éve programjában bérlakásépítést, kollégiumépítések támogatását ígérte, és egy sor más kamuterve is volt. A fővárosi Fidesz–KDNP frakcióvezetője szerint Karácsonyék saját totális lakhatási kudarcukat próbálják elsunnyogni, de ezt a várost ők vezetik. A probléma megoldását mindig a kormánytól várják, majd most, hogy a kormány megelégelte Karácsony tétlenségét, a Városháza pánikolni kezdett – fogalmazott Szentkirályi Alexandra.

Borítókép: Karácsony Gergely (Forrás: Facebook/Nacsa Lőrinc)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.